Spring naar content
11 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (483)

11 Dagen | Compleet Noordelijk circuit

Iconische wildparken en schilderachtige meren

Noord-Tanzania is de thuisbasis van ‘s werelds mooiste wildparken in Afrika en biedt een betoverende safari beleving voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Tot deze parken behoort het iconische Serengeti National Park, waar de Grote Trek (wildebeest migratie) plaatsvindt. Een adembenemend schouwspel van miljoenen dieren in beweging.

In het Ngorongoro Conservation Area vind je de prachtige Ngorongoro krater, een uniek ecosysteem dat wemelt van de wilde dieren, waaronder de “Big Five” – leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. In Tarangire National Park vind je een uitgestrekt landschap vol eeuwenoude baobab bomen en grote kuddes olifanten. Terwijl Lake Manyara National Park een schilderachtig meer is omringd door flamingo’s en ander vogelleven. De noordelijke wildparken van Tanzania zorgen samen voor een onvergetelijk safari avontuur, waarbij je getuige kan zijn van de ongelooflijke schoonheid en overvloed van Afrikaanse wilde dieren in hun natuurlijke habitat.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

483

Hieronder vind je het programma van 11 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (483), met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start van het programma | Arusha
Dag 02
– Roadtrip naar Lake Natron & Ngare Sero Watervallen
Dag 03 – Flamingo Walk & Roadtrip
Dag 04 – Game drive in Pololeti GR
Dag 05 – Game drive in Serengeti NP
Dag 06 – Game drive in Serengeti NP (optioneel ballonvaart)
Dag 07 – Game drive in Serengeti NP
Dag 08 – Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 09 – Game drive in Lake Manyara NP
Dag 10 – Game drive in Tarangire NP
Dag 11 – Transfer naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport

Dag 1 | Laat het safari avontuur beginnen!

Eenmaal aangekomen in Tanzania staat onze chauffeur al op je te wachten. Na een warm welkom zal hij je naar de eerste accommodatie brengen, Africa Safari Arusha. Hier kun je heerlijk uitrusten en bijkomen na een lange reis in een oase van groen. Arusha is de Safari hoofdstad van Tanzania en de perfecte plek om uw safari avontuur te beginnen.

Dag 2 | Verken de rauwe schoonheid van de omgeving van Lake Natron

Klaar om gelijk weer door te gaan, want vandaag heb je een prachtige roadtrip naar Lake Natron. Kale vlaktes, traditionele Maasai dorpjes en beboste gebieden razen langs je heen, voordat je bij de nieuwe accommodatie aankomt. Africa Safari Lake Natron heeft een lekker zwembad voor een verfrissende duik. Houd je zwemkleding aan, want in de middag maak je een mooie wandeling naar de Ngare Sero watervallen, waar je ook de kans krijgt een verfrissende duik te nemen.

Ngare Sero Waterfall
Ngare Sero Waterfall

Dag 3 | Lake Natron, de broedplaats voor miljoenen kleine flamingo's

Voordat de reis doorgaat naar Serengeti, heb je nog een interessante wandeling door de prachtige omgeving van Lake Natron met onze Maasai gids. Samen loop je richting het meer, om de vele flamingo’s te aanschouwen en veel weetjes te leren over deze mooie roze dieren. In de middag stap je weer in de jeep voor een roadtrip door prachtige landschappen op weg naar Africa Safari Maasai Boma. Hier ga je overnachten in een traditioneel gebouwde bungalow. Ervaar de Maasai manier van leven op een comfortabele manier. 

Dag 4 | Ontdek het Pololeti wildreservaat

Africa Safari Maasai Boma ligt tegen Serengeti National Park en Pololeti Game Reserve. Vooral Pololeti Game Reserve is een verborgen schat en dus niet druk bezocht. Terwijl dit gebied juist vol met wilde dieren zit. Jagende leeuwen, rondzwervende olifanten, grazende buffels, rennende antilopen en nog veel meer. Na een volle dag wild spotten keer je terug naar Africa Safari Maasai Boma voor een heerlijk diner en een goede nachtrust.

Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland
Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland

Dag 5 | Bewonder de eindeloze vlaktes van de Serengeti.

Wordt wakker met de zonnestralen die jouw veranda verwarmen en zie de zon opkomen achter de bergen van Kenia. Zie hoe de zebra’s rustig aan het grazen zijn en maak jezelf klaar voor een nieuwe dag vol safari avonturen. Zodra je heerlijk hebt ontbeten, stap je de safari jeep weer in voor een nieuwe dag in Serengeti National Park. Houd oren en ogen goed open, want de wilde dieren zitten overal. 

Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti
Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti

Dag 6 | Game drive in Serengeti National Park

Omdat het park zo uitgestrekt is, is het ideaal om meerdere dagen hier door te brengen. Op deze manier kun je Serengeti National Park echt goed verkennen en ontdekken. Het is ook mogelijk om de indrukwekkende Serengeti van bovenaf te bewonderen. Boek een onvergetelijke ballonsafari! Na een volle dag wilde dieren spotten en van de natuur genoten te hebben, keer je terug naar Africa Safari Serengeti Ikoma.

Ballonvaart Serengeti NP
Ballonvaart Serengeti NP

Dag 7 | Twee dagen Serengeti National Park is niet genoeg

Nu je noord en centraal Serengeti National Park al goed hebt ontdekt, is het tijd om naar het zuiden van het park te gaan. Weer een nieuwe omgeving waar het landschap uniek en schilderijachtig is. Onderweg zul je regelmatig willen stoppen voor unieke momenten. Een leeuwin die op haar prooi jaagt, een familie wilde zwijnen die de weg oversteken of een giraffe die even wat water wilt drinken. Dit soort momenten vervelen nooit. Aan het einde van de dag kom je aan bij je nieuwe accommodatie, Africa Safari South Serengeti. Te midden van de prachtige natuur kun jij gaan genieten van een heerlijke douche, gezellig diner en een goede nachtrust.

Dag 8 | Bezoek het 8e wereldwonder, de Ngorongoro Krater

Na de Serengeti is het eindelijk tijd voor de Ngorongoro Krater, ́s werelds grootste intacte vulkanische caldera. Heb jij geluk en spot jij vandaag de Big Five in de krater? Onze chauffeur doet zijn uiterste best en zal je een onvergetelijke dag bezorgen in de Ngorongoro Krater. De zeldzame zwarte neushoorn is schuw, maar laat zich geregeld zien op de open vlaktes. Om de krater uit te komen, ga je op de kraterwand weer omhoog en vervolg je de reis naar Africa Safari Karatu.

9 | Wilde dieren spotten bij Lake Manyara National Park

Drink een kop koffie om goed wakker te worden en geniet van een goed ontbijt met 180-graden uitzicht op de Ngorongoro Hooglanden. Het is weer tijd om Karatu te verlaten en je klaar te maken voor een game drive in Lake Manyara National Park. Dit park is compact maar uniek vanwege haar bijzonderheden. Uiteraard het meer dat bewoond wordt door vele nijlpaarden, flamingo’s en pelikanen. Maar ook de boom liggende leeuwen. Een geweldig plaatje waarvoor je dus goed omhoog moet kijken. Zodra je het park weer verlaat, hoef je maar een klein stukje te rijden om bij je volgende accommodatie aan te komen, Africa Safari Rift Valley.

Dag 10 | Baobab bomen en grote groepen olifanten

Vandaag heb je alweer je laatste game drive. Maar niet getreurd want ook vandaag staat er weer een prachtig park op het programma, Tarangire National Park. Het nationale park dat de hoogste concentratie wilde dieren heeft buiten het Serengeti National Park en thuishaven van vele olifanten. Om de safari ervaring zo lang mogelijk te laten duren, overnacht je vannacht bij Africa Safari Lake Manyara, waar wilde dieren zoals zebra’s en gnoes vrij rondlopen over het terrein.

Dag 11 | Het einde van jouw safari avontuur

Wordt wakker en drink een heerlijk kopje koffie op je veranda, terwijl de zebra’s en gnoes het verse gras rondom je tent grazen. Na een laatste ontbijt in het restaurant met uitzicht op Lake Manyara, is jouw safari avontuur ten einde gekomen. De chauffeur brengt je terug naar de luchthaven van Kilimanjaro, waar je Tanzania verlaat met een camera vol foto’s en een hoofd vol onvergetelijke herinneringen!

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa SafariLake Manyara (4)

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,755 $5,501 $5,782
2 personen in 1 kamer $3,089 $3,586 $3,774
4 personen in 2 kamers $2,395 $2,892 $3,080
6 personen in 3 kamers $2,164 $2,661 $2,849
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $912
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $1,744
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,755
2 personen in 1 kamer $3,089
4 personen in 2 kamers $2,395
6 personen in 3 kamers $2,164
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,501
2 personen in 1 kamer $3,586
4 personen in 2 kamers $2,892
6 personen in 3 kamers $2,661
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,782
2 personen in 1 kamer $3,774
4 personen in 2 kamers $3,080
6 personen in 3 kamers $2,849
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $912
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $1,744
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up & Drop-off op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfers van en naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport zijn inbegrepen bij deze rondreis.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.