Spring naar content

Over Tanzania

Ligging

Tanzania, het Oost-Afrikaanse land gelegen aan de Indische Oceaan, staat vooral bekend om de Kilimanjaro berg, de Big Five en vele andere wilde diersoorten, de kleurrijke Maasai cultuur en het tropische paradijs Zanzibar. Het land is ongeveer 22 keer zo groot als Nederland en telt ruim 66 miljoen inwoners. De officiële talen die gesproken worden zijn Swahili en Engels en er wordt betaald met Tanzaniaanse Shillingen en US Dollars. 

 

Geschiedenis

De geschiedenis reikt ver terug in de tijd, waarvan de sporen nog zichtbaar zijn. Van de Arabieren uit Oman, de Perzen uit Shiraz, de slavenhandel op Zanzibar en de specerijenplantages die het land nooit verlaten hebben. 

 

Hoofdstad

Dodoma is officieel de hoofdstad van Tanzania, maar Arusha wordt gezien als de safari-hoofdstad van het land. Hier komen dagelijks vele reislustige mensen naar toe om vanuit hier in een jeep te vertrekken op safari in het noordelijke deel van Tanzania. 

 

Serengeti National Park

Uitgestrekte savannes met grasvelden die tot de horizon reiken. Wilde dieren die rustig een pad banen door deze iconische landschappen. Jagende leeuwen, razendsnelle jachtluipaarden, grote groepen olifanten en de Grote Trek van gnoes en zebra’s die Serengeti National Park tot ‘s werelds beroemdste wildpark maken. 

 

Ngorongoro Krater

Maar ook de indrukwekkende Ngorongoro Krater mag niet overgeslagen worden. Een UNESCO werelderfgoed locatie die een verbazingwekkende concentratie dieren herbergt in haar verzonken caldera. De gehele Big Five is hier aanwezig, met in het bijzonder de Zwarte Neushoorn. 

 

Tarangire National Park

Tarangire National Park waar enorme baobabs en olifanten het landschap bepalen. Hier, in het hart van Noord-Tanzania, komen vele wilde diersoorten samen bij de Tarangire Rivier om de dorst te lessen of om juist op prooien te jagen. Wees getuigen van unieke jacht momenten waarbij de leeuwinnen de prooi proberen te vangen en de kracht van de natuur te ervaren. 

 

Overige nationale parken

Dit is een kleine greep uit de verschillende nationale parken die Tanzania kent. Graag vertellen wij nog veel meer over alle bezienswaardigheden, zodat jij je goed kan voorbereiden op een prachtige rondreis in Tanzania.

 

Beste reistijd

Als je jezelf afvraagt wat de beste reistijd is om naar Tanzania af te reizen, kunnen wij een eenvoudig en duidelijk antwoord geven. Tanzania is namelijk het gehele jaar door een ideale bestemming om rond te reizen. Of je nu kiest voor het kalfseizoen van de gnoes aan het begin van het jaar of de rivieroversteek van de Grote Trek in augustus/september. Elk seizoen heeft unieke kenmerken die jouw droomreis bijzonder maken. Ook het groene seizoen van half maart tot eind april zorgt voor fascinerende en onvergetelijke safari momenten. Graag adviseren wij jou hier in, kijkend naar  jouw wensen.