Spring naar content

Reisinformatie Tanzania en Zanzibar

Graag delen wij de belangrijkste reisinformatie met je! Of je nu aan het oriënteren bent of al een mooie rondreis hebt geboekt naar Tanzania en/of Zanzibar. Hieronder vind je de belangrijkste onderwerpen.

 

Reisdocumenten

Tijdens je reis moet je de volgende documenten meenemen:

  • Paspoort | Jouw paspoort moet nog minstens 6 maanden na vertrek uit Tanzania geldig zijn en minimaal 1 lege visumpagina moet bevatten.
  • Visum | Deze kun je online aanvragen en wordt per e-mail verzonden. Print dit document uit en houd dit goed bij je.
  • Vaccinatieboekje | Deze kun je aanvragen bij o.a. de GGD of Traveldoctor.
  • Medische documenten | Dit geldt niet voor iedereen, alleen voor reizigers met een medische achtergrond.

 

Reisverzekering

Wij raden je aan een reisverzekering met wereldwijde dekking af te sluiten.

 

Vaccinaties 

Er zijn een aantal aanbevolen vaccinaties voor je reis naar Tanzania en/of Zanzibar. Wij, als reisorganisatie, mogen hier geen advies in geven. Wel adviseren wij je om om advies in te winnen via de GGD of Traveldoctor

 

Veiligheid

Tanzania en Zanzibar zijn veilige bestemmingen om naartoe te reizen. Wanneer je bij ons een rondreis boekt, zorgen wij ervoor dat het gehele programma goed op elkaar aansluit en dat jouw privé chauffeur de veiligheid te allen tijde waarborgt.

Maar zoals overal ter wereld moet je zelf ook alert blijven en anderen niet in verleiding brengen. Houd jouw bezittingen altijd in de gaten en loop in het donker niet door verlaten straten en steegjes, maar neem altijd een taxi. Wees op je hoede voor zakkenrollers. Vooral op drukke plaatsen zoals markten of busstations. Gebruik de kluis in de hotelkamer om de waardevolle spullen veilig op te bergen.

 

Taal 

In Tanzania en op Zanzibar wordt voornamelijk Swahili gesproken, een Afrikaanse taal die in meer dan 14 landen voorkomt. De taal klinkt erg vriendelijk en het wordt erg gewaardeerd als je een paar woorden Swahili spreekt.

 

Tijdzone

Tanzania loopt 3 uur voor op Greenwich Mean Time (GMT +3). Tanzania kent geen zomertijd, dus er is geen tijdsverschil tussen zomer- en wintermaanden. Dit betekent dat er in onze zomertijd 1 uur tijdsverschil is met Nederland en in onze wintertijd is dat 2 uur verschil.

 

Valuta 

In Tanzania en op Zanzibar betalen ze met Tanzaniaanse Shillingen of US Dollars. Wij adviseren om altijd wat US Dollars vanuit ‘huis’ mee te nemen. Bijna overal kun je met cash geld (Shilling en US Dollars) betalen en vooral de lokale winkeltjes ontvangen zij het liefste Tanzaniaanse Shillingen.

 

Stroom

De elektriciteitspanning is meestal 230 volt, hoewel er van tijd tot tijd spanningsschommelingen kunnen optreden. Stopcontact type G wordt gebruikt in Tanzania en op Zanzibar.

 

Op zoek naar nog meer reisinformatie? 

Bekijk dan onze meest gestelde vragen