Spring naar content
Zanzibar

Prison Island

Reuzenschildpadden schuifelen tussen de bomen door

Kom en ervaar een unieke plek genaamd Prison Island. En leer meer over de geschiedenis van Zanzibar. Het eiland werd in 1860 gebruikt als gevangenis voor opstandige slaven. Ook fungeerde het eiland als koraal mijn, koraal dat gebruikt werd als bouwmateriaal. De Britse eerste minister van Zanzibar, Lloyd Mathews, kocht het eiland in 1893 en bouwde er een gevangeniscomplex. Er werden nooit gevangenen gehuisvest op het eiland en in plaats daarvan werd het een quarantainestation voor gele koorts gevallen. Op het eiland is nu een schildpaddenreservaat en een hotel gevestigd.

Prison Island ligt op 20 minuten varen van Stone Town en heeft spectaculaire koraalriffen. Reuzenschildpadden schuifelen tussen de bomen door, met het oneindige geduld dat ouderdom met zich meebrengt. In 1919 schonk de Britse gouverneur de eerste reuzenschildpadden van Aldabra, afkomstig van de Seychellen. Daarmee zijn de oudste schildpadden op het eiland meer dan 100 jaar oud.

Na het bezoek aan het schildpaddenreservaat kun je het eiland verkennen. Als je je actief voelt, kun je een van de wandelpaden volgen, snorkelen in het kristalheldere water op zoek naar kleurrijke tropische vissen die door het rif zwemmen of van de zon genieten op het witte strand.

Praktische informatie Prison Island

Duur: Halve dag
Tijdstip: Naar keuze
Locatie: Stone Town | Zanzibar
Inclusief: Transfer, boottocht, entree en gids
Exclusief: Fooi en persoonlijke uitgaven.

 

 

Prijs

60 US Dollar per persoon

Prijs is gebaseerd op twee personen die deelnemen. Wanneer je deze excursie met meerdere personen boekt, kan de prijs wijzigen.