Spring naar content
Group 2007

Jambiani Zanzibar

Het dorpje op Zanzibar wat je niet mag missen!

In de zoektocht naar de mooiste plekjes op Zanzibar kwamen wij Jambiani tegen. Wij werden gelijk verliefd op deze plek. Een dorpje aan de oostkust van Zanzibar waar de stranden parelwit zijn. Een ultieme plek om te ontsnappen aan de massa en te genieten van de lokale cultuur. In onze een plek die je niet kan overslaan op jou Zanzibar vakantie!

 

Jambiani Beach

In tegenstelling tot het noorden van Zanzibar heeft Jambiani echte zandstranden. Deze stranden zijn parelwit en heerlijk om overheen te lopen. Loop je naar de waterkant dan hoef je je in dit dorpje ook geen zorgen te maken over zee-egels, waar deze op andere stranden in Zanzibar wel meer voorkomen.

Loop je de zee in bij Jambiani, dan kan je lang genieten van ondiep water. De zee is namelijk erg lang ondiep. Daarnaast is de lagoon bij Jambiani, de breedste van het hele eiland. Dit maakt Jambiani de beste plek voor een groot aantal watersporten. Het ondiepe water in combinatie met het parelwitte zand maakt Jambiani ook de plek om de beste Instagram-kiekjes te schieten.

Net als in de rest van het eiland heb je in Jambiani ook eb en vloed waardoor de stand van het water gedurende de dag steeds verandert.

 

Jambiani Sea

Als je door het ondiepe gedeelte voor het strand van Jambiani bent, kom je terecht in het gebied dat geschikt is voor veel watersporten. Voorbeelden van sporten die je hier veel ziet zijn windsurfen en kitesurfen. Omdat hier ook geen massatoerisme plaatsvindt is het zeeleven voor de kust ook nog steeds intact en volop bloeiend. Je kan hier namelijk ook geweldig duiken. Een machtig koraalrif met veel tropische vissen ligt hier op je te wachten.

Een medewerker van de ZanzibarKuza cave & SeaWeed farm die in het ondiepe water zeeweer aan het oogsten is.
Een foto van een palmboom op het strand bij Jambiani op Zanzibar. Het zand op het strand is kiezelwit en het water is azuurblauw
Een zonsondergang op het strand bij Jambiani op Zanzibar. De lucht kleurt tussen de wolken door oranje en in de verte zie je er persoon staan.

De lokale bevolking in Jambiani

De lokale bevolking van Jambiani heeft natuurlijk een heel ander levenspatroon dan dat wij gewend zijn. Ga ’s ochtends eens op de uitkijk staan om de vissersbootjes terug te zien keren met de vers gevangen vangst. Of ga ’s ochtends op het strand kijken hoe de lokale bevolking het zeewier van het strand aan het rapen is. Deze zullen zij vervolgens gaan verwerken in verschillende producten als crème en zeep.

In het dorpje vlakbij het strand kan je nog verschillende lokale Jambiaanse gewoontes aanschouwen. Zo kom je in de tocht naar het dorpje toe waarschijnlijk een paar koeien of geiten tegen die worden gehouden door de boeren van het dorp. Als je in het dorpje aangekomen bent, krijg je gelijk weer veel impressies over je heen. Zo zie je mensen die van kokosnoten canvassen aan het maken zijn en hebben ze een traditionele botenmaker die alles nog met de hand bouwt. Je hebt daarnaast nog verschillende dingen die je kan bezoeken, zoals de lokale school of de lokale kleermaker.

Mocht je nu iets willen zien maar kan je het niet vinden? De lokale bevolking is super vriendelijk en helpt je maar al te graag met geven van instructies over hoe je ergens komt! Wat altijd helpt bij de lokale bevolking is als je een paar woorden van de lokale taal spreekt. Leer hier wat basis woordjes Swahili.

 

Geniet van de lokale keuken in Jambiani

Omdat Jambiani een rustig, lokaal dorpje is kan je hier de lokale keuken goed ervaren. Alles is hier vers! Van het fruit tot de vis, je zal hier maximaal genieten van verse producten. Er zijn veel verschillende restaurantjes die eigenlijk allemaal wel iets unieks op de menukaart hebben staan. Ga op ontdekkingstocht om te kijken wat jullie het lekkerst vinden!

Twee kinderen van de lokale bevolking die op het strand van Zanzibar bij een bootje staan. In de achtergrond zie je het ondiepe water waar nog twee bootjes drijven.

Restaurantjes in Jambiani

De zoektocht naar goede restaurants in Jambiani is niet zo moeilijk. Als je een stukje over het strand loopt kom je genoeg verschillende restaurantjes tegen.

Een paar restaurants:

 • The Sea Horse
 • Casa Beach Restaurant
 • Fadhil Restaurant

 

Activiteiten in Jambiani

Naast dat je in Jambiani goed kan eten zijn er nog verschillende andere leuke activiteiten te beleven. Wij nemen je mee in een selectie die wij aanraden!

 • Fietsen in Jambiani, door het dorpje of over het strand
 • Bezoek de Seaweed farm
 • Big Game Fishing
 • Duiken in Jambiani
 • Kitesurfen

 

Wat maakt Jambiani een van de meest unieke plekjes op Zanzibar?

Jambiani is in onze ogen een van de meest unieke plekken op Zanzibar omdat het dorpje nog steeds lekker lokaal is. Er is geen massatoerisme en de mensen hier leven gewoon hun eigen leventje. Dit neemt allemaal niet weg dat het dorpje zo veel te bieden heeft. Van parelwitte stranden tot lekkere restaurantjes tot mooie koraalriffen tot lokale live-optredens, je vindt het in Jambiani!

Vier lokale vrouwen die tot heuphoogte in het water staan en zeewier uit het water aan het verzamelen. Ze hebben kleurrijke kleding aan, hebben allemaal een doek om hun hoofd en werken bij het Seaweed Centre.

Wat is er nog meer te doen op Zanzibar

Omdat Zanzibar niet al te groot is, kan je makkelijk een dagje iets anders doen in Zanzibar. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Stone town of ga mee op onze spice tour waar je alle specerijen van het eiland proeft. Naast de activiteiten op Zanzibar heeft Zanzibar ook nog een aantal omringende eilanden die ook veel te bieden hebben. Ga een dagje naar Prison Island of ga naar Mbemba Island waar je het blauwste water ooit zal zien! Kijk op onze excursie pagina om te zien wat Zanzibar nog meer te bieden heeft!

 

Hoe lang is het rijden van Jambiani naar Stone Town

Als je met de auto naar Stone Town wil, reken dan op een tocht van ongeveer 1,5 uur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het verkeer op de dag zelf. 

 

De tien belangrijkste redenen om Jambiani te bezoeken!

We hebben natuurlijk al heel veel redenen gegeven waarom Jambiani het dorpje is op Zanzibar wat je niet mag missen. We willen alsnog de belangrijkste redenen nog even onder elkaar zetten zodat jullie een duidelijk beeld hebben van dit unieke dorpje.

 1. Parelwitte stranden
 2. Geen massatoerisme
 3. Eten met zicht op zee
 4. Leuke excursies in de buurt van Jambiani
 5. Het authentieke dorpje Jambiani
 6. Zonsopgang vanop het strand
 7. Een zee die lang ondiep blijft
 8. Originele keuken en leuke barretjes
 9. Leuke activiteiten in Jambiani
 10. Gewoon omdat het geweldig is!
Een vissersboot die aan de kust van Zanzibar aankomt. twee kinderen staan de boot op te wachten op het strand
De kustlijn voor Jambiani op Zanzibar. Rechts zie je het blauwe water wat in het midden samen komt met het strand. Naast het strand staan vervolgens weer hoge bomen en begint er een bos.
Een lokale vrouw die op de grond zit tussen het gras op Zanzibar. De vrouw is gekleed met een jurk met blauwe kleuren.

Onze hotel aanrader in Jambiani

Onze aanrader voor een hotel in Jambiani is toch wel het Reef & Beach Resort. Een resort met verschillende huisjes en twee zwembaden. Het resort ligt direct aan het parelwitte strand en een houten loopbrug naar de Jetty lounge bar. Wil je meer weten over dit fantastische plekje? Kijk dan hier!

 

Weg van de massa, ontdek de rust in Jambiani

Zoek je naar een plek waar je even kan ontsnappen aan alle drukte, dan is Jambiani de plek voor jou. Doordat er hier geen massatoerisme is voelt alles echt als traditioneel Zanzibar. Kom hier volledig tot rust of ga toch nog op zoek naar wat avontuur. Jambiani heeft voor iedereen wel iets te doen! 

 

Voor onze andere Zanzibar accommodaties, kijk hier!