Spring naar content
Group 2007

Zanzibar

Vijftig tinten turkoois

Er is geen betere manier om je safari te beginnen of af te sluiten, dan door te ontspannen op de uitgestrekte stranden van het exotische eiland Zanzibar. Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Tanzania en staat bekend om de parelwitte stranden, kleurrijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis en indrukwekkende onderwaterwereld. De kustgebieden zijn de perfecte plekken om te ontspannen en bij te komen. Breng een paar luie dagen door langs witte zandstranden, duik in het helderblauwe water van de Indische Oceaan of verken de onderwaterwereld met een duik- en/of snorkeltour.

Laat de tijd stilstaan onder het genot van een koel drankje, geniet van de lekkerste verse zeevruchten en droom weg bij een van de vele spectaculaire zonsondergangen.

Koraalriffen beschermen de oostkust van Zanzibar en creëren een lange lagune met 50 tinten turkoois. De witte zandstranden zijn breed en vlak. De aantrekkingskracht van de maan creëert twee keer per dag getijdenverschillen tot wel 4 meter, waardoor het uitzicht over de oceaan voortdurend verandert. Bij vloed is het ideaal om te zwemmen, terwijl bij eb de ondiepe wateren smeken om verkend te worden! Dankzij de verlengde steiger kun je genieten van de oceaan, zelfs bij sommige lagere getijden.

Een medewerker van de ZanzibarKuza cave & SeaWeed farm die in het ondiepe water zeeweer aan het oogsten is.

Praktische informatie – Zanzibar

Locatie: Zanzibar is officieel een eilandengroep in de Indische Oceaan en is onderdeel van Tanzania. Het belangrijkste eiland is Unguja, waar de meeste toeristische activiteiten plaatsvinden. Dit eiland wordt meestal Zanzibar genoemd.

Visum: Je hebt een visum nodig om Tanzania en Zanzibar binnen te komen. Hier (LINK) lees je meer over het visum.

Beste tijd om te bezoeken: Dit eiland is het hele jaar goed om te bezoeken. De  groene tijd is in november en van eind maart tot begin mei, maar zelfs dan kun je nog steeds genieten van een heerlijk verblijf.

Klimaat: Zanzibar heeft een tropisch klimaat, dus het hele jaar door is het warm.

Geldzaken: De lokale valuta is de Tanzaniaanse shilling (TZS), maar Amerikaanse dollars worden vaak geaccepteerd. Er zijn geldautomaten beschikbaar in Stone Town en andere steden op het eiland.

Veiligheid: Zanzibar is een veilige bestemming voor toeristen.