Spring naar content
Group 2007

Kilimanjaro National Park

Het dak van Afrika

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en een echte eye-catcher van Tanzania. De dichtbeboste voet van de berg gaat langzaam over in grasvlaktes en rotsen. Om vervolgens te eindigen met een top bedekt met ‘Eeuwige sneeuw’. Deze besneeuwde bergtop kun je al van ver zien liggen, mits het niet bewolkt is! Dit typische Tanzaniaanse landschap met de Kilimanjaro erin opgenomen, nodigt je uit om even te stoppen tijdens je rit naar de eerste accommodatie of op de terugweg naar het vliegveld. 

Deze vrijstaande berg, die tevens de hoogste vrijstaande berg ter wereld is, is onderdeel van Kilimanjaro National Park en behoort tot UNESCO Werelderfgoed. Het gebied biedt prachtige wandelroutes. Van indrukwekkende hikes naar imposante watervallen tot meerdaagse trektochten naar de top die op 5,895 meter ligt. De voet van Kilimanjaro heeft vele koffiebonenplantages, waar je leerzame rondleidingen kunt krijgen. Uiteraard met een heerlijk vers kopje koffie aan het einde. 

Beklimmen van Kilimanjaro

Het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, is een episch avontuur dat avonturiers van over de hele wereld aantrekt. Deze majestueuze berg, rijst op tot een hoogte van 5.895 meter boven de zeespiegel en biedt een unieke kans om diverse klimaatzones te doorkruisen, van tropische regenwouden tot alpiene woestijnen.

De Kilimanjaro is geen technische beklimming en vereist geen bergbeklimmingservaring, maar het is een fysieke en mentale uitdaging. Je wordt beloond met adembenemende uitzichten en een gevoel van prestatie wanneer ze de top, genaamd Uhuru Peak, bereiken. Onderweg passeer je een verbluffende verscheidenheid aan landschappen en ecosystemen en krijg je de kans om te genieten van de rijke flora en fauna van het Kilimanjaro National Park.

Kilimanjaro beklimmen? Het is een onvergetelijk avontuur dat zowel voor beginners als ervaren bergbeklimmers een ware bucketlist-ervaring is. Het is een reis die niet alleen de fysieke kracht test, maar ook de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van degenen die de top proberen te bereiken.

Praktische informatie – Kilimanjaro

Locatie: Het Kilimanjaro National Park ligt in het noorden van Tanzania en omvat de majestueuze Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Toegangsprijs: De toegangsprijs tot het Kilimanjaro National Park varieert afhankelijk van je nationaliteit, de route die je kiest om de berg te beklimmen en de duur van je klim. De kosten omvatten ook de kosten voor vergunningen en gidsen. Alle toegangsprijzen en kosten (Park fee) zijn inbegrepen bij onze reizen.

Beste tijd om te beklimmen: De beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen is tijdens de droge seizoenen, die lopen van januari tot maart en van juni tot oktober. Deze periodes bieden de meest gunstige weersomstandigheden voor de beklimming.

Klimroutes: Er zijn verschillende routes om de Kilimanjaro te beklimmen, variërend in moeilijkheidsgraad en duur. Populaire routes zijn de Machame-route, de Marangu-route en de Lemosho-route. Elke route heeft zijn eigen kenmerken en vereisten.

Klimaat: Het klimaat op de Kilimanjaro varieert sterk met de hoogte. Het kan variëren van tropisch aan de voet van de berg tot arctisch op de top. Zorg voor geschikte kleding om jezelf warm en droog te houden.

Gezondheid en veiligheid: De beklimming van de Kilimanjaro kan fysiek uitdagend zijn. Het is belangrijk om medisch advies in te winnen en in goede fysieke conditie te verkeren voordat je aan de tocht begint. Hoogteziekte is een reëel risico, dus het is belangrijk om te acclimatiseren en voldoende te hydrateren.

Inspiratie reizen

naar Kilimanjaro National Park komen binnenkort online