Spring naar content
Arusha

Kilimanjaro Walking tour

Hoor het gekletter van de waterval al van ver

Een culturele wandeltocht van een hele dag door Marangu, aan de voet van de Kilimanjaro, biedt een adembenemend landschap met talloze watervallen, waaronder de prachtige Kinukamori, Kilasya, Moongo, Materuni en Mteshani watervallen. Je kunt ook meer te weten komen over de Chaga cultuur door een traditioneel Chaga huis te bezoeken. Hier kun je deelnemen aan de verwerking van koffie en natuurlijk een kopje drinken. 

Je kunt door het gebied van Chief Mangi wandelen waar de eerste rechtbank en basisschool van de noordelijke regio nog steeds functioneren. Bij de rooms-katholieke missie van Kilema kun je de eerste koffieboom zien die 100 jaar geleden door een Ierse missionaris in Tanzania werd geplant. Het Kilimanjaro-gebied is nu een van de grootste koffieproducenten van het land. 

Een lichte klim op de Ngangu heuvel met zijn fantastische uitzicht is een genot. Op heldere dagen lijkt de sneeuw op Kibo Peak dichtbij, de vlaktes weids en zijn de Pare Mountains, gelegen in Noord-Oost Tanzania, te zien.

Praktische informatie Kilimanjaro Walking tour

Duur: Volle dag
Tijdstip: Na het ontbijt
Locatie: Arusha | Kilimanjaro Mountain
Inclusief: Gids
Exclusief: Transfer, fooi en persoonlijke uitgaven. 

 

Prijs

50 US Dollar per persoon

Prijs is gebaseerd op twee personen die deelnemen. Wanneer je deze excursie met meerdere personen boekt, kan de prijs wijzigen.