Spring naar content
Group 2007

Stone Town

Ronddwalen in de doolhofachtige steegjes

Stone Town is de hoofdstad van Zanzibar en wordt ook wel Zanzibar Town genoemd. Deze stad is erg levendig en mag zeker niet ontbreken als je een aantal dagen op Zanzibar bent. Wandel door de kleine smalle steegjes van de historische stad. Vele kleurrijke winkeltjes nodigen je uit om souvenirs of kruiden te kopen. Als je langs een van de vele paleisruïnes en Perzische baden loopt, is het onmogelijk om niet gegrepen te worden door de Arabische invloed en de romantiek van het eiland. Deze stad kent vele goede restaurants en je bezoek aan Stone Town is compleet als je de avondmarkt op Forodhani hebt meegemaakt. Tientallen eet- en drinkkraampjes met een gezellige en gemoedelijke sfeer. 

Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een fascinerende smeltkroes van Swahili-, Arabische, Indiase en Europese invloeden. Je kunt genieten van de lokale keuken in de straatstalletjes, ronddwalen in de doolhofachtige steegjes, de markten verkennen voor specerijen en ambachten, en historische bezienswaardigheden zoals het paleis van de sultan en de indrukwekkende houten deuren bewonderen. Stone Town is een plek waar het verleden en heden harmonieus samenkomen, en het blijft een van de meest intrigerende bestemmingen aan de oostkust van Afrika.

Ook wel hét Kruiden Eiland genoemd

Stone Town, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Arabische sultans, de Portugese ontdekkingsreizigers en het Britse protectoraat. Het was ooit een belangrijk handelsknooppunt voor specerijen, goud en slaven, wat heeft bijgedragen aan de diverse culturele invloeden die je hier vandaag de dag nog steeds kunt zien en voelen.

Een van de meest intrigerende aspecten van Stone Town is de rijke wereld van kruiden die de stad omringen. Zanzibar staat bekend als “Specerijeneiland,” en de geurige kruiden zoals kruidnagel, kaneel, peper en nootmuskaat zijn hier overvloedig. Lokale boerderijen en specerijenplantages bieden rondleidingen waar je kunt zien hoe deze kruiden worden geteeld en geoogst. Het verkennen van de geurige kruiden- en specerijentuinen is een zintuiglijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Stone Town. Het draagt bij aan je beleving van deze historische stad en maakt het een unieke bestemming vol smaak en geur.

Spice Tour

Praktische informatie – Stone Town

Locatie: Stone Town is de historische oude stad van Zanzibar, gelegen aan de westkust van het eiland Unguja, dat deel uitmaakt van Zanzibar, Tanzania.

Beste tijd om te bezoeken: Stone Town kan het hele jaar door worden bezocht vanwege het tropische klimaat. De droge seizoenen van juni tot oktober en december tot februari worden vaak als de beste tijden beschouwd.

Klimaat: Stone Town heeft een tropisch klimaat, dus het hele jaar door is het warm.

Geldzaken: De lokale valuta is de Tanzaniaanse shilling (TZS), maar Amerikaanse dollars worden vaak geaccepteerd. Er zijn geldautomaten beschikbaar in Stone Town.

Veiligheid: Stone Town is veilig voor toeristen, maar blijf alert op je persoonlijke bezittingen.