Spring naar content
Group 2007

Tarangire National Park

Marcherende kuddes olifanten

Tarangire National Park is een leuk en indrukwekkend wildpark! Op weg van Arusha naar Lake Manyara kom je langs dit prachtige natuurpark, dat bekendstaat om de grote groepen olifanten en de eeuwenoude Baobab bomen. Er is veel wild te zien, omdat er een grote rivier doorheen stroom en het terrein open is.

In het droge seizoen is de Tarangire rivier de enige permanente waterbron voor alle wilde dieren en dus dé plek om eenvoudig wild te spotten. Tarangire National Park is 2850 vierkante kilometer groot en is daarmee het op vijf na grootste park in Tanzania. Na Serengeti National Park biedt het de hoogste concentratie wilde dieren. Tarangire staat bekend om haar Baobab bomen. Hun indrukwekkende, dikke stammen slaan water op en bieden een bron van voedsel en schaduw voor vele diersoorten. Deze iconische bomen zijn niet alleen een natuurlijke schat, maar ook een symbool van de schoonheid en veerkracht van de Afrikaanse wildernis.

 

Wilde dieren die je kan spotten:

Gnoes | Zebra’s | Buffels | gazellen | Neushoorns | Wrattenzwijnen | Impala’s | Pythons | Leeuwen | Luipaarden | Bijna 500 vogelsoorten.

Wildlife van het Tarangire National Park

Het Tarangire National Park in Tanzania staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren en als prachtige safari-ervaringen. Hier kun je enorme olifanten in grote kuddes zien rondzwerven, terwijl ze zich te goed doen aan de sappige vegetatie. Het park herbergt ook troepen bavianen die speels door de bomen slingeren, luipaarden die zich in de schaduw verschuilen, leeuwen die de savanne beheersen en talloze giraffen die elegant langs de horizon lopen. Met zijn rijke en gevarieerde fauna biedt Tarangire NP een onvergetelijk avontuur voor natuur en safariliefhebbers.

 

Praktische informatie – Tarangire National Park

Locatie: Tarangire National Park ligt in het noorden van Tanzania, ongeveer 120 kilometer ten zuidoosten van de stad Arusha.

Toegangsprijs: De toegangsprijs kan variëren, afhankelijk van je leeftijd en periode van je bezoek. Deze toegangsprijs (park fee) is altijd inbegrepen bij onze reizen.

Beste tijd om te bezoeken: De droge periode december tot april en juni tot oktober zijn de beste tijden om Tarangire te bezoeken, omdat wilde dieren zich verzamelen bij de Tarangire-rivier, waardoor je uitstekende mogelijkheden hebt om dieren te spotten. Het park is echter het hele jaar goed te bezoeken, met veel kans op het spotten van wilde dieren.

Klimaat: Het klimaat in Tarangire is over het algemeen warm en droog, met hogere temperaturen tijdens de droge periode.

Een luipaard die aan het lopen is over een grasveld in Tarangire National Park.

Inspiratie reizen

Inclusief Tarangire National Park.