Spring naar content
13 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (451c)

13 Dagen | Compleet Noordelijk circuit

Het kloppend hart van de wildernis

Kies voor deze ultieme safari rondreis door Noord-Tanzania, waar het hart van de Afrikaanse wildernis sterk klopt. Begin je reis in Lake Manyara National Park, een toevluchtsoord voor flamingo’s en boomklimmende leeuwen. Het rustige meer van het park en de groene landschappen vormen een idyllische achtergrond voor boeiende ontmoetingen met wilde dieren. Trek verder naar Tarangire National Park, waar eeuwenoude baobabs de wacht houden boven een rijk vol olifanten en diverse andere wilde dieren. Het iconische Serengeti National Park lonkt met haar uitgestrekte savannen en het betoverende spektakel van de Grote Trek.

Trek dieper de noordelijke Serengeti in, waar ongerepte landschappen intieme ontmoetingen met wilde dieren herbergen. Hier ontvouwt de cirkel van het leven zich tegen een achtergrond van rauwe schoonheid, die een blik werpt op het ingewikkelde web van de natuur.

Daal af naar de Ngorongoro-krater, een natuurwonder dat binnen haar eeuwenoude muren een microkosmos van Afrikaanse wilde dieren herbergt. Te midden van dit weelderige toevluchtsoord kun je getuige zijn van het harmonieuze samenleven van roofdieren en prooidieren.

Elke bestemming op deze Noord-Tanzania safari onthult een nieuw hoofdstuk in het ongetemde verhaal van Afrika. Van de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti tot de unieke wonderen van Ngorongoro, laat de wildernis jou onuitwisbare herinneringen bezorgen.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

451c
Een grote kudde gnoes die tijdens de grote trek over de Serengeti trekt.
Een grote kudde gnoes die tijdens de grote trek over de Serengeti trekt.

Hieronder vind je het programma van 13 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (451c), met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start van het programma | Arusha/Lake Manyara
Dag 02 – Game drive in Lake Manyara NP
Dag 03 – Game drive in Tarangire NP
Dag 04 – Relax dag
Dag 05 – Roadtrip & Middag game drive bij Lake Ndutu
Dag 06 – Game drive in Serengeti NP
Dag 07 – Game drive in Serengeti NP
Dag 08 – Game drive in Pololeti GR
Dag 09 – Game drive in Serengeti NP
Dag 10 – Wandel safari tijdens sunset
Dag 11 – Game drive in Serengeti NP
Dag 12 – Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 13 – Transfer naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport

Dag 1 | Begin je safari avontuur bij Africa Safari Lake Manyara

Je wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald in Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport door je privéchauffeur. Samen stap je in de safari jeep die je de komende 13 dagen door Noord-Tanzania zal rondleiden. Na 2 à 3 uur rijden bereik je Africa Safari Lake Manyara, een accommodatie aan de oever van Lake Manyara, het perfecte startpunt voor je safari. Zebra’s, gnoes en apen lopen vrij rond op het terrein, terwijl jij kunt ontspannen bij het zwembad of in de bar.

Africa Safari Lake Manyara
Africa Safari Lake Manyara

Dag 2| Game drive in Lake Manyara National Park

De wekker gaat, en een heerlijk ontbijt wacht op je in het restaurant met uitzicht op Lake Manyara. Na het eten stap je in de safari jeep voor de eerste game drive. Lake Manyara National Park, bekend om zijn boomklimmende leeuwen, ligt vlakbij. Houd je ogen open, want naast de luie leeuwen in de bomen zijn er nog veel andere wilde dieren te zien. Na een picknicklunch rijd je verder naar Lake Manyara zelf, een groot meer met dobberende nijlpaarden en sierlijke flamingo’s. Aan het einde van de dag verlaat je het park aan de andere kant en overnacht je bij Africa Safari Rift Valley.

Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park

Dag 3 | Game drive in Tarangire National Park

Vandaag ga je naar Tarangire National Park, waar grote kuddes olifanten door het park heen struinen. De grote Tarangire Rivier is de basis van dit prachtige natuurgebied en vele wilde dieren trekken hiernaartoe om de dorst te lessen. Een ideale kans voor jou om verschillende diersoorten in één oogopslag te kunnen zien. De vele Baobab bomen geven het park een typisch Afrikaanse uitstraling en na een volle dag wilde dieren spotten keer je terug naar Africa Safari Lake Manyara, wat inmiddels als thuiskomen voelt.

Dag 4 | Relax dag bij Africa Safari Lake Manyara

De afgelopen drie dagen heb je veel indrukken opgedaan en een goede eerste kennismaking gehad met de wildernis van Noord-Tanzania. Dus vandaag is het tijd om even te ontspannen en te relaxen. Of je nu lekker gaat uitslapen, een verfrissende duik neemt of een extra optionele excursie boekt. Het is en blijft vakantie en daar zal de Afrikaanse zon zeker aan bijdragen.

Dag 5 | Roadtrip naar Lake Ndutu

Tijd om weer op pad te gaan en nieuwe landschappen te ontdekken van Noord-Tanzania. Je laat Lake Manyara achter je en vervolgt je weg door het Ngorongoro Conservation Area. Uitgestrekte vlaktes, grote meren en bijzondere landschappen. Je maakt een korte stop bij de kraterrand, zodat je alvast een klein voorproefje hebt voor de game drive in de krater op dag 12. De weg vervolgt en het landschap verandert mee. Je ruilt het Ngorongoro Conservation Area om voor de vlaktes van de Serengeti. De nieuwe accommodatie ligt in Zuid-Serengeti, tegen de grens van Serengeti National Park en Lake Ndutu. In de middag ga je op game drive bij Lake Ndutu.

Twee leeuwenwelpjes die aan het rennen zijn naast een beetje water bij het Lake Ndutu Wildlife gebied.
Twee leeuwenwelpjes die aan het rennen zijn naast een beetje water bij het Lake Ndutu Wildlife gebied.

Dag 6 | Game drive in Serengeti National Park

Vandaag verken je de hele dag Serengeti National Park op zoek naar wilde dieren, inclusief de Big Five. De diversiteit en overvloed aan dieren zorgen voor een continu avontuur. Of je nu een spannende jacht, speelse welpen, of een adembenemende zonsondergang over de Serengeti-vlaktes meemaakt, een game drive hier biedt een onvergetelijke reis naar het hart van Oost-Afrika en de meest fascinerende natuurshow. De dag eindigt bij Africa Safari Serengeti Ikoma, een accommodatie in de natuur waar giraffen, zebra’s en andere dieren vaak voorbijtrekken.

3 leeuwinnen die in het gras liggen op de serengeti gespot vanuit een Afrika safari Africa Safari Serengeti Ikoma
3 leeuwinnen die in het gras liggen op de serengeti gespot vanuit een Afrika safari
Africa Safari Serengeti Ikoma

Dag 7 | Game drive in Serengeti National Park van Centraal naar Noord

Ontwaak met de eerste zonnestralen in je tent en geniet van het uitzicht vanaf je veranda over het uitgestrekte natuurgebied. Bereid je voor op een mooie rit door Serengeti National Park, waar je van Centraal naar Noord Serengeti gaat. Deze reis onthult de opmerkelijke diversiteit van het park. Je verlaat de schilderachtige, met acacia’s bezaaide vlakten en iconische kopjes van de centrale Serengeti en gaat noordwaarts, naar een landschap met weelderige rivierbossen en glooiende heuvels. De noordelijke Serengeti staat bekend om de rivieroversteek tijdens de Grote Trek, waar gnoes en zebra’s krokodillen trotseren. Hier is het landschap een toevluchtsoord voor roofdieren, met leeuwen en cheeta’s in actie. De noordelijke Serengeti biedt een ander facet van dit buitengewone ecosysteem, waardoor het een onmisbare bestemming is voor een complete Serengeti-ervaring.

Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti
Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti

Dag 8 | Game drive in Pololeti Game Reserve

Je hebt overnacht in een traditionele Maasai Boma, met van binnen de luxe en comfort die je waardeert op vakantie. Deze regio is nog zeer rijk aan deze traditionele Maasai cultuur waar Tanzania erg trots op is. Na een heerlijk ontbijt met uitzicht over het heuvellandschap en Kenia op de achtergrond, is het tijd om weer de safari jeep in te stappen. Vandaag ga je op game drive in Pololeti Game Reserve. Dit gebied wordt ook wel het verborgen pareltje van Noord-Tanzania genoemd, want er zijn maar weinig mensen die dit gebied bezoeken. Zonde, want de natuur is prachtig en rijk aan veel wilde diersoorten. De kans dat je niemand anders tegenkomt is groot en de chauffeur zal je een hoop interessante feitjes vertellen over de flora en fauna van dit gebied.

Dag 9 | Van Noord naar Centraal Serengeti National Park

Na het afscheid van de Maasai Boma ga je opnieuw op game drive in Serengeti National Park. Vandaag reis je van de noordelijke uithoeken naar het centrum van het park. Vanaf de noordelijke grens ervaar je uitgestrekte savannen en open graslanden met een overvloed aan wilde dieren, inclusief de “Big Five.” Terwijl je zuidwaarts gaat naar het centrale deel van het park, wordt het landschap gevarieerder, met acaciavlaktes en verspreide kopjes (rotsformaties). Hier is de jaarlijkse Grote Migratie van miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen die de Mara-River oversteken, wat roofdieren zoals leeuwen en krokodillen aantrekt, een hoogtepunt. De centrale Serengeti is een paradijs voor wildliefhebbers en biedt onvergetelijke ontmoetingen met Afrika’s meest prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving. Je overnacht bij Africa Safari Serengeti Ikoma, met een achtertuin vol wilde dieren.

Dag 10 | Wandelsafari tijdens de zonsondergang

Word wakker met de ochtendzon die je tent verlicht en geniet van het uitzicht vanaf je veranda. Giraffen, gnoes en zebra’s trekken langs terwijl je rustig je dag begint. Ontbijt en lunch in het restaurant, ideaal om foto’s te maken. ’s Middags ga je te voet op een wandelsafari tijdens zonsondergang in Ikona Wildlife Management Area. Deze magische ervaring brengt je dichter bij de Afrikaanse wildernis. Terwijl de zon ondergaat, verken je de savanne met een gids en ervaar je de geluiden en details van het ecosysteem. Het is een serene en betekenisvolle manier om Tanzania en zijn inwoners te ervaren, met de warme gloed van de ondergaande zon voor een onvergetelijke safaribeleving.

Sunset wandelsafari
Sunset wandelsafari

Dag 11 | Game drive van Centraal naar Zuid Serengeti National Park

Op de laatste dag in Serengeti National Park reis je zuidwaarts naar Lake Ndutu, een gebied dat tijdens het regenseizoen een weelderige oase wordt en veel wilde dieren aantrekt, waaronder gnoes en zebra’s tijdens de Grote Trek. Hier kun je roofdieren in actie zien, zoals leeuwen en cheeta’s. Lake Ndutu staat ook bekend om zijn rijke vogelleven, wat het een paradijs maakt voor vogelliefhebbers. Deze reis biedt de kans om de prachtige fauna van Serengeti’s zuidelijke uithoeken te ervaren, een boeiend onderdeel van het grotere ecosysteem van het park. Overnacht bij Africa Safari South Serengeti.

Dag 12 | Game drive in de Ngorongoro Krater

Word gewekt door de natuurlijke geluiden van zingende vogels en bossen. Misschien zie je nog een olifant voordat je gaat ontbijten. Pak je spullen in en ga op pad voor een bijzondere dag in de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Een gamedrive hier is een ongelooflijke ervaring met een hoge concentratie wilde dieren. Verken het natuurlijke amfitheater en ontmoet de Big Five en andere dieren in een adembenemende omgeving. Sluit de dag af met een overnachting in het charmante Karatu, waar Africa Safari Karatu bovenop een heuvel een prachtig uitzicht biedt.

Dag 13 | Roadtrip naar Arusha

Op de laatste dag van je safari-avontuur maak je na het ontbijt een roadtrip naar Arusha met je privéchauffeur. Deze schilderachtige reis van Karatu naar Arusha toont de schoonheid van het Tanzaniaanse landschap. Onderweg passeer je lokale dorpjes en krijg je een glimp van het dagelijkse leven in Tanzania. Als je Arusha nadert, voel je de levendige energie van de stad. Hier eindigt je 13-daagse safari-reis, en je hebt kostbare herinneringen voor het leven verzameld.

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa SafariLake Manyara (4)

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Lake Ndutu

Lake Ndutu

Gelegen tussen Ngorongoro Conservation Area en Serengeti NP, waar duizenden gnoes jaarlijks kalveren.
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Lake Ndutu

Lake Ndutu

Gelegen tussen Ngorongoro Conservation Area en Serengeti NP, waar duizenden gnoes jaarlijks kalveren.
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $6,051 $7,041 $7,394
2 personen in 1 kamer $3,934 $4,594 $4,829
4 personen in 2 kamers $3,045 $3,705 $3,940
6 personen in 3 kamers $2,749 $3,409 $3,644
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $1,186 $1,186
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $2,271 $2,271
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $6,051
2 personen in 1 kamer $3,934
4 personen in 2 kamers $3,045
6 personen in 3 kamers $2,749
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $7,041
2 personen in 1 kamer $4,594
4 personen in 2 kamers $3,705
6 personen in 3 kamers $3,409
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $1,186
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $2,271
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $7,394
2 personen in 1 kamer $4,829
4 personen in 2 kamers $3,940
6 personen in 3 kamers $3,644
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $1,186
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $2,271
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up & Drop-off op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfers van en naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport zijn inbegrepen bij deze rondreis.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.