Spring naar content
8 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (320b)

8 Dagen | Compleet Noordelijk circuit

Een heiligdom van intieme ontmoetingen met wilde dieren

Ontdek met deze onvergetelijke safari rondreis de diverse landschappen en iconische bestemmingen van Noord-Tanzania. Begin je reis in Tarangire National Park, waar eeuwenoude baobabs en een rijk palet aan wilde dieren een betoverend tafereel vormen. Daal af naar de Ngorongoro Krater, een natuurwonder waar een wereld van dieren op zichzelf staat binnen de grenzen van de caldera. Bezoek het etherische Lake Natron, een oase van roze flamingo’s en surrealistische schoonheid.

Ga op verkenning in de Noordelijke Serengeti, een heiligdom van intieme ontmoetingen met wilde dieren. Ontdek de exclusiviteit van Pololeti Game Reserve, waar afgelegen paden een glimp opvangen van de verborgen schatten van Tanzania. Maak kennis met het legendarische Serengeti National Park, waar het ritme van de Grote Trek over de uitgestrekte vlaktes weerklinkt. Verzamel herinneringen en verhalen over de wildernis van Noord-Tanzania.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

320b
Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti
Een luipaard wat op de uitkijk staat op de Serengeti

Hieronder vind je het programma van 8 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (320b), met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start van het programma | Arusha
Dag 02 – Game drive in Tarangire NP
Dag 03
– Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 04 – Lake Natron
Dag 05 – Flamingo walk & Roadtrip
Dag 06 – Game drive in Serengeti NP
Dag 07
– Game drive in Serengeti NP
Dag 08 – Game drive transfer | Binnenlandse vlucht naar Arusha

Dag 1 | Hier start jouw safari avontuur

Na een lange internationale vlucht kom je aan op Kilimanjaro Airport, waar onze chauffeur je zal ontvangen. Samen stap je in de auto en wordt je naar de eerste accommodatie gebracht, Africa Safari Arusha. Deze groene oase aan de rand van Arusha is de perfecte plek om uit te rusten van de heenreis en voor te bereiden op het safari avontuur dat morgen gaat beginnen.

Africa Safari Arusha
Africa Safari Arusha

Dag 2 | Game drive in Tarangire National Park

Klaar voor jouw eerste game drive? Samen met je privé chauffeur, die tevens ook jouw gids is, rijden jullie naar Tarangire National Park. Dit prachtige natuurgebied heeft geen omheining en staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en de Tarangire Rivier die door het hele park stroomt. Dorstige wilde dieren trekken naar deze rivier waardoor het voor jou een ideale spot is om wilde dieren te aanschouwen. Gedurende de dag zie je het landschap veranderen en geniet je van een heerlijke picknick lunch. Met jouw eerste game drive ervaring op zak ga je naar Africa Safari lake Manyara waar een comfortabele tent op je staat te wachten en waar je kunt genieten van een heerlijk diner in ons restaurant. 

Dag 3 | Ontdek de Ngorongoro Krater

Al vroeg in de ochtend gaat jouw wekker, want vandaag staat de Ngorongoro Krater op het programma. Na een heerlijk ontbijt volgt de weg langs eeuwenoude Baobab bomen naar het Ngorongoro Conservation Area. Uitgestrekte vlaktes leiden naar de kraterrand, waar je een eerste glimp van de gigantische krater kunt opvangen. Zodra je de kraterrand over bent, daal je af en wordt je overweldigd met het prachtige uitzicht. De volledige Big Five is hier aanwezig, samen met vele andere wilde diersoorten. Deze dag sluit je af met een overnachting bij Africa Safari Karatu, welke op de top van een heuvel ligt. Je kan genieten van 180 graden uitzicht en een zwembad met fantastisch uitzicht.

Dag 4 | Roadtrip naar Lake Natron

Ontwaak en zie hoe de zon het heuvellandschap van Karatu goud kleurt. Een goed ontbijt staat al op je te wachten en zodra jij er klaar voor bent, start de roadtrip naar Lake Natron. Een rit waarbij je continu andere landschappen ziet en waar je de traditionele cultuur van Tanzania kunt aanschouwen vanuit de jeep. Lake Natron ligt een stuk noordelijker en eenmaal aangekomen bij de nieuwe accommodatie, kun je genieten van een heerlijke verfrissende duik in het zwembad of een adembenemende wandeling in het gebied rondom de accommodatie. Vanuit het restaurant heb je zowel uitzicht op het Natron meer als op de actieve vulkaan.

Flamingo Lake Walk
Flamingo Lake Walk

Dag 5 | Flamingo walk, roadtrip naar Noord Serengeti & game drive in Pololeti GR

Lake Natron is een betoverende habitat voor een groot aantal unieke wilde dieren, met flamingo’s in het middelpunt. De hoge alkaliteit van het meer en de extreme temperaturen creëren een surrealistische omgeving waar flamingo’s goed gedijen. Hun levendige roze veren steken af tegen het buitenaardse, bloedrode water. Tijdens de Flamingo Walk in de ochtend leert onze gids je alles over dit prachtige gebied. In de middag stap je weer in de Jeep, want het is tijd om naar Noord-Serengeti te gaan. Je gaat op game drive in Pololeti Game Reserve, wat ook wel de verborgen parel van Noord-Tanzania wordt genoemd. Veel wilde dieren hebben hier hun thuis en jij gaat naar hen op zoek samen met jouw privé chauffeur. Na een mooie rit en game drive eindig je bij Africa Safari Maasai Boma, waar je gaat overnachten in een traditionele Maasai Bungalow met de luxe die je verlangt op vakantie.

Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland
Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland

Dag 6 | Volle dag game drive in Serengeti National Park

Zie de zon opkomen vanuit Kenia en geniet van een heerlijk ontbijt met prachtig uitzicht! Pak je koffer en maak je klaar voor een nieuwe dag vol safari avonturen. Vandaag reis je van de noordelijke uithoeken naar het hart van het Serengeti National Park. Vanaf de noordelijke grens word je begroet door glooiende savannen en open graslanden die zich zover het oog reikt uitstrekken. Deze regio staat bekend om zijn ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren, waaronder de “Big Five” en talloze andere soorten. Als je zuidwaarts gaat naar het centrale deel van het park, wordt het landschap steeds gevarieerder, met door acacia’s bezaaide vlaktes en verspreide kopjes (rotsformaties) die een unieke charme aan het landschap toevoegen. Hier staat de jaarlijkse Grote Migratie centraal (juli-september) als miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen de Seronera rivier oversteken, wat roofdieren zoals leeuwen en krokodillen aantrekt. De centrale regio van de Serengeti is een droom voor wildliefhebbers en biedt onvergetelijke ontmoetingen met de prachtigste dieren van Afrika in hun natuurlijke omgeving.

Dag 7 | Nog een dag vol katachtige spotten

Wordt gewekt door de eerste zonnestralen die je comfortabele tent binnendringen en vang nog net een glimp op van een aantal giraffen, zebra’s en gnoes die voorbij jouw tent trekken. Veel specialer kan het niet worden. Voordat jij terugkeert naar Arusha, heb je nog een volle dag in Serengeti National Park. Dit natuurgebied staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en immense kuddes gnoes en zebra’s tijdens de Grote Trek, het is ook de thuishaven voor  veel grote katachtigen. Spot zowel de iconische Afrikaanse leeuw, als de ongrijpbare luipaard. Luipaarden zijn sluw en hebben het vermogen om zich in de takken van acaciabomen te verstoppen. Maar houd je ogen goed geopend, want wie weet spot jij ook de jachtluipaard. Het snelste landdier ter wereld. Serengeti National Park biedt een unieke kans om het volledige spectrum van Afrika’s prachtige katachtige roofdieren in hun ongetemde glorie te aanschouwen, waardoor het een must-visit-bestemming is voor zowel wild liefhebbers als fotografen.  Aan het einde van de dag keer je terug voor nog een nacht bij Africa Safari Serengeti Ikoma.

Een leeuw die op een rots ligt in de Serengeti. De leeuw is een van de 5 dieren uit de big five
Een leeuw die op een rots ligt in de Serengeti. De leeuw is een van de 5 dieren uit de big five

Dag 8 | Het einde van deze safari trip

Met veel dierbare en bijzondere herinneringen stap je voor de laatste keer in de safari jeep, want vandaag is je laatste dag van deze schitterende rondreis. Gelukkig heb je nog een korte game drive in het verschiet, op weg naar de Seronera Airstrip. Spot de laatste wilde dieren en bewonder Serengeti National Park vanuit de lucht. Dit is al een ervaring op zich en daarom de ideale afsluiter van een onvergetelijk safari avontuur. Eenmaal aangekomen op Arusha Airport kun je terugkijken op een mooie Afrikaanse beleving. 

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa SafariLake Manyara (4)

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $3,746 $4,204 $4,384
2 personen in 1 kamer $2,539 $2,844 $2,964
4 personen in 2 kamers $2,029 $2,334 $2,454
6 personen in 3 kamers $1,859 $2,164 $2,284
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $909
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $1,509
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $3,746
2 personen in 1 kamer $2,539
4 personen in 2 kamers $2,029
6 personen in 3 kamers $1,859
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,204
2 personen in 1 kamer $2,844
4 personen in 2 kamers $2,334
6 personen in 3 kamers $2,164
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,384
2 personen in 1 kamer $2,964
4 personen in 2 kamers $2,454
6 personen in 3 kamers $2,284
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $909
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $1,509
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Binnenlandse vlucht volgens dagprogramma;
 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up & Drop-off op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Binnenlandse vlucht

Dit pakket bevat een binnenlandse vlucht. Dit is een snelle, handige en veilige manier om over de uitgestrekte en diverse landschappen van het land te reizen. Wij werken samen met diverse lokale vliegtuigmaatschappijen en vliegen zelfs verschillende routes met ons eigen vliegtuig. Je mag per persoon +/- 15 kg aan bagage meenemen in een zachte koffer of (weekend)tas tijdens de binnenlandse vlucht, plus handbagage.

 

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfer vanaf Kilimanjaro Airport is in een minibus of personen auto en deze is inbegrepen bij deze rondreis. De transfer naar Seronera Airstrip is met de safari jeep en deze is ook inbegrepen.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.