Spring naar content
12 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (351c)

12 Dagen | Compleet Noordelijk circuit

De geheimen van Oost-Afrika 

Ga op een betoverend safari avontuur door de diverse landschappen en levendige culturen van Noord-Tanzania. Ontdek onder andere het fascinerende Lake Manyara National Park, waar flamingo’s de oever van het meer sieren en boomklimmende leeuwen over de met acacia’s bezaaide vlakten zwerven. Reis verder naar het iconische Serengeti National Park, met een grenzeloze horizon en de legendarische Grote Trek. In de noordelijke Serengeti vind je een intieme ontmoeting met de wonderen der natuur, waar ongerepte wildernis en afgelegen hoekjes de geheimen van de ecosystemen van Afrika onthullen. 

Verken het minder bekende juweeltje van Pololeti Game Reserve, een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een meer exclusieve safari beleving. Daal af in de adembenemende Ngorongoro Krater, een UNESCO werelderfgoedlocatie die een verbazingwekkende concentratie dieren herbergt in haar verzonken caldera. En bezoek een Maasai Boma, een levend bewijs van het rijke culturele erfgoed van de Maasai bevolking. Dompel jezelf onder in hun eeuwenoude tradities en krijg inzicht in een manier van leven die harmonieert met het land. Met deze rondreis doorkruis je de verborgen paden en ontdek je de minder bekende, maar even fascinerende facetten van het Tanzaniaanse wildleven.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

351c
Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland
Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland

Hieronder vind je het programma van 12 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (351c),met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start van het programma | Arusha/Rift Valley
Dag 02 – Game drive in Lake Manyara NP
Dag 03 – Game drive in Tarangire NP
Dag 04 – Culture Maasai Boma tour 
Dag 05
– Relax dag
Dag 06 – Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 07 – Game drive in Serengeti NP
Dag 08 – Wandelsafari & Night game drive
Dag 09 – Game drive in Serengeti NP
Dag 10 – Game drive in Pololeti GR
Dag 11 – Game drive in Serengeti NP
Dag 12 – Binnenlandse vlucht naar Arusha Airport

 

Dag 1 | Start van jouw safari avontuur

Begin jouw rondreis gelijk goed met een roadtrip naar Rift Valley. Vanuit de bruisende stad Arusha, gelegen aan de voet van Mount Meru en toegangspoort tot enkele van Tanzania’s meest iconische nationale parken, ervaar je een betoverend landschap van glooiende heuvels, weelderige bossen en pittoreske dorpjes. Terwijl je de Great Rift Valley doorkruist, ben je getuige van de dramatische geologische formaties die deze regio kenmerken, van steile hellingen tot vulkanische pieken. Deze eerste nacht verblijf je bij Africa Safari Rift Valley waar je heerlijk kan uitrusten van je heenreis en eerste roadtrip. 

Arusha City Tour Arusha Maasai Market
Arusha City Tour
Arusha Maasai Market

Dag 2 | Game drive in Lake Manyara National Park

Wordt wakker en geniet van de heerlijke rust die heerst op het terrein van Africa Safari Rift Valley. Er staat een uitgebreid buffet op je te wachten, waar je kan genieten van een goed ontbijt met een heerlijke kop koffie. Zodra jij klaar bent, vertrek je met jouw privé chauffeur naar het eerste nationale park. Begin je expeditie in het fascinerende Lake Manyara National Park, waar flamingo’s de oever van het meer sieren en boomklimmende leeuwen over de met acacia’s bezaaide vlakten zwerven. Een dag vol bijzondere momenten met verschillende wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van de dag verlaat je Lake Manyara National Park en keer je terug naar Africa Safari Rift Valley.

Dag 3 | Game drive in Tarangire National Park

Een nieuwe dag, dus ook een nieuwe game drive. Na een korte rit arriveer je bij Tarangire National Park, waar enorme baobabs en olifanten het landschap bepalen. Hier, in het hart van Noord-Tanzania, komen vele wilde diersoorten samen bij de Tarangire Rivier om de dorst te lessen of om juist op prooien te jagen. Wees getuigen van unieke jacht momenten waarbij de leeuwinnen de prooi proberen te vangen en ervaar de kracht van de natuur.  Jouw safari avontuur zet zich voort bij Africa Safari Lake Manyara waar de zebra’s en gnoes graag komen grazen op het terrein. Houd je tentritsen goed gesloten, want de nieuwsgierige apen komen graag even binnenkijken op zoek naar iets lekkers.

Een luipaard die aan het lopen is over een grasveld in Tarangire National Park.
Een luipaard die aan het lopen is over een grasveld in Tarangire National Park.

Dag 4 | De culturele en traditionele Maasai Boma tour

De zon komt op en voordat de dag echt begint, kun jij genieten van een vers kopje koffie of thee op je eigen veranda. Als je maar stil genoeg bent, komen de zebra’s weer grazen van het verse gras rondom jouw tent. Een beter begin van de dag kun je niet wensen toch? Het ontbijtbuffet staat klaar in het restaurant dat uitzicht biedt over Lake Manyara en het uitgestrekte gebied. Zorg dat je goed gegeten hebt, want vandaag staat er een bijzondere culturele excursie op de planning. Je brengt namelijk een bezoek aan een Maasai Boma! Een levend bewijs van het rijke culturele erfgoed van het Maasai volk. Dompel jezelf onder in hun eeuwenoude tradities en krijg inzicht in een manier van leven die harmonieert met het land.

Maasai Boma Tour – Mto wa Mbu
Maasai Boma Tour – Mto wa Mbu

Dag 5 | Relax dag

Vandaag kun je zelf kiezen waar je zin in hebt. Heerlijk uitslapen, een verfrissende duik in het zwembad, een boek lezen met uitzicht om het meer of een extra optionele excursie om de omgeving nog beter te leren kennen. Ga mountainbiken in de omgeving of leer Mto wa Mbu kennen met een TukTuk. Dit alles kun je ter plaatse regelen en vraag jouw privé chauffeur naar goede tips. Deze nacht verblijf je bij Africa Safari Karatu, dat bovenop een heuvel ligt. Dit geeft jou een uniek 180 graden uitzicht over de heuvels van Karatu, vanaf je eigen balkon.

Africa Safari Karatu
Africa Safari Karatu

Dag 6 | Game drive in de Ngorongoro Krater

Vroeg de wekker vandaag, want na het ontbijt rijd je door naar het Ngorongoro conservation gebied om uit te komen bij de Ngorongoro Krater. Voordat je de krater in gaat, heb je eerst de kans om de krater vanaf de rand te bekijken. Een adembenemend uitzicht dat veel goeds voorspelt voor de game drive daar beneden. Daal vervolgens af in de fascinerende Ngorongoro krater, een UNESCO werelderfgoed locatie die een verbazingwekkende concentratie dieren herbergt in haar verzonken caldera. De gehele Big Five is hier aanwezig, met in het bijzonder de Zwarte Neushoorn. Kijk je ogen uit, want voordat je het weet rijd je de kraterrand alweer op en verlaat je dit natuurspektakel om je weg te vervolgen naar Africa Safari South Serengeti.

Dag 7 | Eindeloze vlaktes van Serengeti National Park

Je hebt midden in de natuur geslapen, waardoor je waarschijnlijk gewekt werd door vogelgezang en geluiden in de omgeving. Met geluk zag je zelfs een groep olifanten langs je tent trekken, een echte kennismaking met de wildernis van Noord-Tanzania. Vandaag vervolg je je reis naar het iconische Serengeti National Park, een land van grenzeloze horizonten en de beroemde Grote Trek. Hier kun je de indrukwekkende migratie van wilde dieren zien terwijl ze op zoek zijn naar voedsel. Na een volledige dag in dit natuurpark te hebben doorgebracht, bereik je Africa Safari Serengeti Ikoma. Deze accommodatie grenst aan Serengeti NP en heeft een tuin vol wilde dieren, dus de kans om wilde dieren vanuit je tent te zien is groot.

Een olifant die uit het grasveld een gravel weg oploopt in Serengeti National Park. De olifant is een van de vijf dieren uit de big five.
Een olifant die uit het grasveld een gravel weg oploopt in Serengeti National Park. De olifant is een van de vijf dieren uit de big five.

Dag 8 | Wandelsafari tijdens de zonsondergang en een night game drive

Je hoeft vandaag geen wekker te zetten voor een vroege game drive of roadtrip. Geniet van de ochtend op je veranda met een prachtig uitzicht. Houd je camera bij de hand, want je kunt onverwachts giraffen en grote groepen zebra’s en gnoes zien passeren. In de namiddag maak je een wandelsafari bij zonsondergang in Ikona, een betoverende ervaring die je dichter bij de wildernis brengt. Terwijl de zon ondergaat, loop je zachtjes door de ongerepte natuur, luisterend naar de geluiden van de savanne. ’s Avonds ga je op een nachtelijke game drive in Ikona met schijnwerpers om de nachtelijke activiteiten van wilde dieren te ontdekken. Dit avontuur biedt de kans om roofdieren zoals leeuwen en luipaarden te spotten en de fascinerende wereld van nachtjagers te ervaren, waardoor je onvergetelijke herinneringen creëert.

Sunset wandelsafari
Sunset wandelsafari

9 | Van centraal naar Noord Serengeti National Park

Na een goede nachtrust ga je weer met je privéchauffeur op safari in het Serengeti National Park, van centraal naar Noord Serengeti. Je rijdt door diverse landschappen en spot talloze wilde dieren. Vertrekkend vanuit het hart van de Serengeti doorkruis je uitgestrekte savannen waar gnoes en zebra’s vrij rondlopen. Naarmate je noordwaarts trekt, verandert het terrein geleidelijk en maakt plaats voor rivierbossen en glooiende heuvels. Tijdens deze reis kun je de indrukwekkende Grote Trek aanschouwen, inclusief rivieroversteken en dramatische interacties tussen roofdieren en prooi. Dit is een safari-ervaring die de prachtige cyclus van de natuur en de ongetemde schoonheid van de Serengeti onthult. In de noordelijke Serengeti wacht een intieme ontmoeting met de natuur op je, waar ongerepte wildernis en afgelegen plekken de geheimen van het Afrikaanse landschap onthullen. Vanavond overnacht je in een traditionele Maasai Boma bungalow, die van binnen alle comfort biedt voor een ontspannen vakantie.

10 | Game drive in Pololeti Game Reserve

De zon komt al vroeg op en het is een absolute aanrader om dit te bekijken vanaf het zwembad. De zon kleurt het hele heuvellandschap goudgeel terwijl de Maasai mannen voorbij trekken met hun koeien en geiten. Na een goed ontbijt, waarbij je uitkijkt op de Keniaanse grens is het tijd voor een game drive in Pololeti Game Reserve. Verken dit minder bekende en verborgen juweel, een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een meer exclusieve safari beleving. Doorkruis de verborgen paden en ontdek de minder bekende, maar even fascinerende facetten van het Tanzaniaanse wildleven. Aan het einde van de dag keer je terug naar Africa Safari Maasai Boma voor nog een nacht in de traditionele bungalow.

Pololeti Game Reserve
Pololeti Game Reserve

Dag 11 | Terug naar centraal Serengeti National Park

Vroeg uit de veren, want vandaag reis je terug naar centraal Serengeti. Je start in de noordelijke uithoeken van de Serengeti, waar je een fascinerend scala aan wilde dieren tegenkomt, van de iconische grote katten zoals leeuwen en luipaarden tot enorme kuddes gnoes en zebra’s. De reis naar het zuiden onthult de Seronera Valley in de centrale Serengeti. De reis zuidwaarts onthult de Seronera Valley in de centrale Serengeti, bekend om de overvloed aan wilde dieren het hele jaar door. Hier zie je olifanten, giraffen, nijlpaarden en talloze vogelsoorten. Deze overgang laat de ongelooflijke biodiversiteit zien die de Serengeti tot een van de belangrijkste safari bestemmingen van Afrika maakt en biedt onvergetelijke ontmoetingen met de meest charismatische dieren van het continent. Eenmaal aangekomen bij Africa Safari Serengeti Ikoma, voelt het als thuiskomen en ga je nog één nacht genieten van slapen in de ongerepte natuur.

Een olifant die uit het grasveld een gravel weg oploopt in Serengeti National Park. De olifant is een van de vijf dieren uit de big five.
Een olifant die uit het grasveld een gravel weg oploopt in Serengeti National Park. De olifant is een van de vijf dieren uit de big five.

Dag 12 | Binnenlandse vlucht over Serengeti National Park

Na een heerlijk ontbijt check je uit bij Africa Safari Serengeti Ikoma en begin je aan je laatste reis van deze 12-daagse safari trip. Vanaf de accommodatie tot aan Seronera Airstrip heb je nog genoeg kansen om wilde dieren te spotten. De binnenlandse vlucht van Seronera airstrip naar Arusha biedt een snelle en schilderachtige overgang van het hart van de Serengeti naar de bruisende stad Arusha. Terwijl het vliegtuig boven de uitgestrekte savanne en het met acacia’s bezaaide landschap zweeft, word je getrakteerd op adembenemende uitzichten vanuit de lucht op het gevarieerde terrein van Tanzania. Eenmaal aangekomen op Arusha Airport eindigt deze safari trip en ben jij een hoop dierbare herinneringen en ervaringen rijker.

3 leeuwinnen die in het gras liggen op de serengeti gespot vanuit een Afrika safari
3 leeuwinnen die in het gras liggen op de serengeti gespot vanuit een Afrika safari

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa SafariLake Manyara (4)

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,998 $6,895 $7,172
2 personen in 1 kamer $3,950 $4,547 $4,722
4 personen in 2 kamers $3,076 $3,673 $3,848
6 personen in 3 kamers $2,785 $3,382 $3,557
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $1,348 $1,348
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $2,280 $2,280
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,998
2 personen in 1 kamer $3,950
4 personen in 2 kamers $3,076
6 personen in 3 kamers $2,785
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $6,895
2 personen in 1 kamer $4,547
4 personen in 2 kamers $3,673
6 personen in 3 kamers $3,382
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $1,348
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $2,280
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $7,172
2 personen in 1 kamer $4,722
4 personen in 2 kamers $3,848
6 personen in 3 kamers $3,557
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $1,348
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $2,280
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Binnenlandse vlucht;
 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfers vanaf Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport en de transfer naar Seronera Airstrip zijn inbegrepen bij deze rondreis.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.