Spring naar content
11 Dagen | Waanzinnig Tanzania (484)

11 Dagen | Waanzinnig Tanzania

Meer dan alleen natuur

De naam van dit pakket doet het programma zeker eer aan. Tijdens deze 11-daagse safari bezoek je namelijk  alle hoogtepunten van Noord-Tanzania! Bewonder de eindeloze vlaktes van Serengeti National Park en zie hoe de Grote Trek van gnoes en zebra’s door dit natuurgebied trekken. Aanschouw de Ngorongoro Krater, wat ook wel het 8e wereldwonder wordt genoemd.

Lake Manyara National Park en haar boomklimmende leeuwen, Tarangire National Park met de grote kuddes olifanten en nog veel meer. Maar niet alleen de natuur en wildlife komt in deze reis aan bod. Je hebt ook de mogelijkheid om de Hadzabe & Datoga stammen te bezoeken, die leven rond Lake Eyasi. Leer alles wat je moet weten over de Tanzaniaanse cultuur, natuur en wilde dieren van onze ervaren gidsen.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

484

Hieronder vind je het programma van 11 Dagen | Waanzinnig Tanzania (484), met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start van het programma | Arusha
Dag 02 – Game drive in Arusha NP
Dag 03 – Game drive in Tarangire NP
Dag 04 – Game drive in Lake Manyara NP
Dag 05
– Relax dag | Optionele excursie
Dag 06 – Roadtrip & middag game drive bij Lake Ndutu
Dag 07 – Game drive in Serengeti NP
Dag 08 – Game drive in Pololeti GR
Dag 09 – Game drive in Serengeti NP
Dag 10 – Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 11 – Transfer naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport

Dag 1 | Begin je reis in de Safari hoofdstad van Tanzania, Arusha

Wanneer jij arriveert op Kilimanjaro Airport en de aankomsthal verlaat, zie je onze chauffeur op jou wachten. Hij heeft een naambordje met jouw naam erop, dus stap in en laat het safari avontuur beginnen. De chauffeur brengt je gelijk naar Africa Safari Arusha, waar jij de eerste nacht zal overnachten.

Arusha City Tour Africa Safari Arusha
Arusha City Tour
Africa Safari Arusha

Dag 2 | De eerste game drive aan de voet van Mount Meru in Arusha National Park

Arusha National Park is een compact wildpark vlakbij de accommodatie. Een leuke en leerzame kennismaking met Tanzania en de wildlife. Dit park heeft voornamelijk veel vogelsoorten, dus voor jou de uitdaging om zoveel mogelijk verschillende soorten te spotten. Mount Meru typeert het landschap en maakt deze dag bijzonder. Tegen het einde van de middag rijdt je terug naar Africa Safari Arusha, waar je kan nagenieten van de eerste game drive.

Arusha National Park
Arusha National Park

Dag 3 | Game drive in Tarangire National Park

Vandaag ga je op game drive in Tarangire National Park. Een prachtig wildpark in het hart van Noord-Tanzania. Terwijl je het uitgestrekte landschap doorkruist, wordt je omringd door opvallende baobab bomen. Tarangire is beroemd om de kolossale kuddes olifanten, die door het park trekken op zoek naar waterpoelen. Kijk hoe deze vriendelijke dieren met elkaar omgaan en baden, wat een onvergetelijk moment oplevert. Na een volle dag in Tarangire National Park wordt je naar Africa Safari Rift Valley gebracht. Hier kun je inchecken en jezelf klaar maken voor een heerlijk diner in het restaurant.

Dag 4 | Ga op zoek naar de boomklimmende leeuwen in Lake Manyara National Park

Na een goede nachtrust en heerlijk ontbijt, is het weer tijd voor een nieuwe game drive. Vandaag staat Lake Manyara National Park op de planning. In dit nationale park wemelt het van de zoogdieren. Majestueuze olifanten, sierlijke giraffen en ongrijpbare leeuwen die in bomen klimmen. Kijk uit naar speelse bavianen en ondeugende apen die bezoekers vaak vermaken met hun capriolen. Naast de wilde dieren heb je ook de prachtige achtergrond van de Great Rift Valley. Het panoramische uitzicht op het sodameer, die het park nog aantrekkelijker maken en volop mogelijkheden biedt voor adembenemende fotografie. Eenmaal aangekomen bij Africa Safari Karatu, kun jij je foto’s terug bekijken en de dag herbeleven.

Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park

Dag 5 | Leer alles over de Hadzabe en Datoga stam

Optionele activiteit: Vandaag heb je de mogelijkheid voor een culturele excursie naar Lake Eyasi, waar de Hadzabe- en Datoga-stammen hun unieke levenswijze in ere houden. Met deze excursie ga je terug in de tijd en ben je getuige van traditionele gebruiken die al generaties lang worden doorgegeven. De Hadzabe, die bekend staan als bekwame jager-verzamelaars, bieden een kijkje in hun eeuwenoude jachttechnieken en nomadische levensstijl, waardoor je een zeldzame kans krijgt om de verbondenheid met de natuur te begrijpen. Vervolgens maak je kennis met de Datoga-stam, die bekend staat om hun vakmanschap in metaalbewerking en sieraden smeden. Overnacht in Africa Safari Karatu, en geniet van het 180-graden uitzicht op de Ngorongoro-hooglanden.

Dag 6 | Roadtrip door Ngorongoro Conservation Area & Game drive bij Lake Ndutu

Een roadtrip door het prachtige Ngorongoro Conservation Area is een route als geen ander. Terwijl je het ruige terrein doorkruist, word je omringd door adembenemende vergezichten, van de uitgestrekte graslanden tot de weelderige bossen. Je bent getuige van de prachtige diversiteit aan wilde dieren die dit gebied hun thuis noemen. Wanneer je de oevers van Lake Ndutu bereikt, gaat het echte avontuur met een spannende game drive verder. Hier krijg je de kans om iconische Afrikaanse dieren in hun natuurlijke habitat te zien, zoals leeuwen, olifanten, gnoes en nog veel meer. Bij elke draai aan het stuur word je ondergedompeld in de ongetemde schoonheid van de Tanzaniaanse wildernis.

Dag 7 | Serengeti National Park, van Zuid naar Noord

Vandaag ontwaak je midden in de natuur en wordt je ‘s ochtends misschien wel begroet door een groep gazellen of giraffen die langs je tent trekken. Zorg dat je goed ontbijt, want er staat een lange maar adembenemende route op het programma. Dwars door het iconische Serengeti National Park. Van de zuidelijke vlaktes naar de noordelijke wildernis. Wees getuige van de Grote Trek, waarbij miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen de gevaarlijke rivieren oversteken (seizoensgebonden). Terwijl je de diverse landschappen van de Serengeti doorkruist, zal je tijdens je game drive een overvloed aan wilde dieren spotten. Van jagende leeuwen tot sierlijke giraffen die over de vlaktes zwerven. Jachtluipaarden besluipen hun prooi, terwijl enorme kuddes olifanten vrij door de wildernis zwerven. Breng de nacht door in Africa Safari Maasai Boma en ervaar de Maasai manier van leven op een comfortabele manier.

Dag 8 | Pololeti Game Reserve, de hidden gem van Tanzania

Zet je wekker op tijd, want het loont om vandaag voor zonsopkomst op te staan. Loop naar het zwembad of restaurant en zie hoe de zon vanuit Kenia langzaam omhoog komt. Het landschap kleurt goudgeel en de zonnestralen zullen je heerlijk verwarmen. Een goed begin van de dag. Na een ontbijt met verse broodjes ga je weer de Safari Jeep in voor een game drive in Pololeti Game Reserve. Een verborgen parel van Noord-Tanzania. Ga op zoek naar die verschillende katachtigen en ontdek waarom deze verborgen parel zo uniek is. Na een bijzondere dag, waar je maar weinig andere mensen tegenkomt, keer je terug naar Africa Safari Maasai Boma.

Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland
Acht zebra's die over de groene vlaktes van Pololeti Game Reserve aan het lopen zijn met op de achtergrond struiken en nog meer grasland

Dag 9 | Terug naar het zuiden van Serengeti National Park

Het is weer tijd om naar het Zuiden te vertrekken. Tijdens je reis door het Serengeti-landschap ben je getuige van de dramatische veranderingen in het landschap. Van de weidse savannes en met acacia’s bezaaide vlaktes van het noorden tot de uitgestrekte graslanden en seizoensgebonden waterwegen van het zuiden. Onderweg kom je talloze wilde dieren tegen, waaronder de beroemde Big Five, die vrij rondlopen in hun natuurlijke habitat. Na deze mooie route gaat het avontuur verder met een overnachting bij Africa Safari South Serengeti. Dit rustige toevluchtsoord ligt te midden van weelderig groen en wordt omringd door de wildernis en biedt een perfecte ontsnapping aan de drukke wereld. Terwijl de zon over de horizon zakt, geniet je van de serene sfeer en de geluiden van de wildernis die in de verte weerklinken.

Dag 10 | Game drive in de magische Ngorongoro Krater

Iedere safariganger heeft deze op het wensenlijstje staan. Een game drive en bezoek aan de Ngorongoro Krater. Als je afdaalt in de weelderige natuur van de krater, word je begroet door een spectaculair panoramisch uitzicht. Dit natuurwonder heeft een verbazingwekkende hoeveelheid wilde dieren, waaronder de Big Five: leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden en neushoorns. Daarnaast heb je de kans om jachtluipaarden, gnoes, zebra’s en talloze vogelsoorten in hun natuurlijke omgeving te zien. De game drive in deze Ngorongoro krater belooft een onvergetelijke ervaring, die wordt afgesloten met een korte roadtrip naar Africa Safari Karatu.

Dag 11 | De laatste dag van de safari reis is aangebroken.

Terwijl de ochtendzon opkomt en een warme gloed over de heuvels van Karatu werpt, staat er weer een heerlijk ontbijt op je te wachten. Met een hart vol verwondering is het tijd om naar huis terug te keren en de herinneringen aan de wilde schoonheid van Afrika te koesteren.

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa Safari Maasai Boma

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Arusha

Africa Safari Arusha

Geniet in een oase van rust net buiten de stad Arusha. Het ideale start- of eindpunt van jouw bijzondere safari reis.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari South Serengeti

Africa Safari South Serengeti

De beste plek midden in de natuur waar de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan elkaar grenzen en waar duizenden gnoes jaarlijks hun kalfseizoen hebben.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Arusha & Arusha National Park

Arusha National Park

De safari hoofdstad van Noord-Tanzania en het nationaal park met uitzicht op Mount Meru.
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Arusha & Arusha National Park

Arusha National Park

De safari hoofdstad van Noord-Tanzania en het nationaal park met uitzicht op Mount Meru.
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,699 $5,314 $5,632
2 personen in 1 kamer $3,026 $3,436 $3,649
4 personen in 2 kamers $2,332 $2,742 $2,955
6 personen in 3 kamers $2,101 $2,511 $2,742
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $800
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag Op aanvraag $1,624
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,699
2 personen in 1 kamer $3,026
4 personen in 2 kamers $2,332
6 personen in 3 kamers $2,101
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,314
2 personen in 1 kamer $3,436
4 personen in 2 kamers $2,742
6 personen in 3 kamers $2,511
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $5,632
2 personen in 1 kamer $3,649
4 personen in 2 kamers $2,955
6 personen in 3 kamers $2,724
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $800
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $1,624
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up & Drop-off op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfers van en naar Arusha, Arusha Airport of Kilimanjaro Airport zijn inbegrepen bij deze rondreis.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.