Spring naar content
7 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (315b)

7 Dagen | Compleet Noordelijk circuit

Het tijdloze ritme van de natuur

Ga mee op dit betoverende safari avontuur door de landschappen van Noord-Tanzania, waar de rauwe schoonheid van de natuur en de ongetemde gratie van wilde dieren samenkomen. Ontdek Tarangire National Park, en wees getuige van kuddes olifanten die onder de gouden zon ronddwalen. Laat je verrassen door Lake Manyara National Park met het pittoreske meer dat een toevluchtsoord is voor vele flamingo’s en de boomklimmende leeuwen en ongrijpbare luipaarden.

De Ngorongoro Krater als natuurwonder in alle glorie dat onderdak biedt aan de Big Five. En tot slot Lake Natron en het iconische Serengeti National Park, waar het tijdloze ritme van de Grote Trek zich ontvouwt. De uitgestrekte vlaktes weerklinken met de donderende hoeven van gnoes en zebra’s die het land doorkruisen op zoek naar groenere weiden, achtervolgd door sluwe roofdieren.

 

Kenmerken

Klasse
Deze tour maakt gebruik van safari lodges. Er zijn drie varianten qua comfort & prijs te boeken: Standaard, Comfort of Luxe

Startdatum
Wanneer jij wilt! Deze tour kan op iedere gewenste dag beginnen (o.b.v. beschikbaarheid). Ook met vertrek vanaf Zanzibar beschikbaar.

Flexibel
Dit is een inspiratiereis en kan nog geheel naar wens worden aangepast!

Reisgezelschap
Of je nu alleen reist, met je partner, gezin of vrienden, we heten je van harte welkom op deze reis.

Privé
Je gaat op privéreis, alleen of met jouw reisgezelschap! Onze ervaren en deskundige chauffeur, die tevens ook jouw gids is, zal met trots Tanzania laten zien.

Leeftijd
Vanaf 5 jaar is iedereen welkom.

315b
Een leeuw die uitgestrekt op een tak van een boom ligt in Lake Manyara National Park.
Flamingo Lake Walk
Een leeuw die uitgestrekt op een tak van een boom ligt in Lake Manyara National Park.
Flamingo Lake Walk

Hieronder vind je het programma van 7 Dagen | Compleet Noordelijk circuit (315b), met eerst een samenvatting en vervolgens iedere dag uitgelicht. Dit programma is geheel naar wens aan te passen.

Programma samengevat

Dag 01 – Start | Game drive in Tarangire NP
Dag 02 – Game drive in Lake Manyara NP
Dag 03
– Game drive in de Ngorongoro Krater
Dag 04 – Lake Natron
Dag 05 – Flamingo walk, Roadtrip & short game drive in Pololeti GR
Dag 06 – Game drive in Serengeti NP
Dag 07
– Game drive transfer | Binnenlandse vlucht naar Arusha

Dag 1 | Start van jouw safari avontuur

Arusha is de safari-hoofdstad van het land en een bruisende, door toerisme gedreven stad. Je wordt opgewacht door je privé chauffeur-gids, om vervolgens naar Tarangire National Park te gaan waar jouw eerste game drive gaat plaatsvinden. De naam van het park is afgeleid van de Tarangire rivier die het park doorkruist en de belangrijkste zoetwaterbron is voor het overvloedige wild. Dit rustige park staat bekend om de olifanten migratie, het vogelleven en de authentieke safari sfeer. ’s Middags geniet je van een lunchpakket en aan het eind van de middag ga naar Africa Safari Rift Valley. Bij aankomst heb je tijd om je op te frissen voordat je de dag afsluit met een diner onder de sterren en een goede nachtrust in een van onze comfortabele accommodaties.

Een groep van jonge- en oude gnoes die tijdens de grote trek over de droge vlakte van Tarangire National park aan het lopen is
Een groep van jonge- en oude gnoes die tijdens de grote trek over de droge vlakte van Tarangire National park aan het lopen is

Dag 2 | Game drive in Lake Manyara National Park

Na het ontbijt ga je met jouw chauffeur-gids naar de toegangspoorten van Lake Manyara National Park. Het park biedt een grote ecologische variatie in een kleiner gebied. De mahonie- en acaciabomen worden bewoond door de beroemde boomklimmende leeuwen. Als je geluk hebt, kun je ze zien luieren op een boomtak. Als je je een weg baant uit het dichte struikgewas naar de open gras oevers van het meer, zie je gnoes, giraffen, zebra’s en grote buffels in overvloed grazen. Het meer zelf is de thuisbasis van een groot aantal vogels die goed gedijen aan de waterkant. Tussen al dit moois heb je ’s middags een lunchpauze en aan het eind van de middag ga je naar Africa Safari Lake Manyara voor een heerlijk diner en welverdiende nachtrust.

Dag 3 | De magie van de Ngorongoro Krater

Weer vroeg de wekker, want vandaag ga je naar de beroemde Ngorongoro Krater. Sta versteld staan van de schoonheid om je heen en geniet van het verbluffende uitzicht over dit natuurwonder als je op de rand van de krater staat. De krater van deze inactieve vulkaan is ongeveer 3 miljoen jaar oud, 20 vierkante kilometer groot en het is de grootste ononderbroken vulkaan caldera ter wereld. Vanwege de natuurlijke grenzen is het wildleven in de krater verbazingwekkend. De krater biedt een thuis aan de Big Five en biedt een goede kans om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten. Voeg hyena’s, zebra’s, buffels en olifanten toe aan de mix en je hebt het perfecte canvas voor een geweldige safari beleving. Aan het eind van de middag ga je naar de lodge, Africa Safari Karatu, waar je boven op de heuvel kunt genieten van een wijds uitzicht vanaf je balkon.

Dag 4 | Roadtrip naar Lake Natron

Deze dag maak je een roadtrip naar het noorden van Tanzania met als bestemming Lake Natron. Na het ontbijt vertrek je vanuit Africa Safari Karatu. De rit kan tot 4 uur duren en is de perfecte manier om verschillende kanten van de steeds veranderende landschappen van Tanzania te zien. Terwijl je de Rift Valley passeert en verder rijdt in de richting van Lake Natron, zie je de weelderige groene vegetatie langzaam veranderen in droge, dorre en stoffige landschappen. Hoe noordelijker je komt, hoe meer overblijfselen van oude vulkanen je omringen. Onder hen is Ol Doinyo Lengai, wat “Berg van God” betekent in het Maasai dialect. Deze vulkaan is een van de weinige die nog actief zijn. Als je uiteindelijk Lake Natron bereikt, zie je misschien zijn rook in de lucht verdwijnen. De nacht breng je door in een comfortabel bed bij Africa Safari Lake Natron.

Dag 5 | Flamingo walk & Roadtrip naar Africa Safari Maasai Boma

Vanochtend trek je je wandelschoenen aan. Samen met een Maasai stamlid loop je langs de oevers van Lake Natron op zoek naar de kleine flamingo. Lake Natron is de belangrijkste en meest voorkomende broedplaats voor kleine flamingo’s in Oost-Afrika. Tijdens het broedseizoen kunnen er tot 2,5 miljoen flamingo’s in Lake Natron broeden. De meeste eieren worden gelegd en uitgebroed van september tot april, maar de piek ligt tussen oktober en (begin) december. Rond het middaguur vertrek je op een roadtrip naar het westen voor een overnachting in Africa Safari Maasai Boma, waar je inzicht krijgt in het traditionele Maasai leven. Maar voordat je hier aankomt, heb je nog een middag game drive in Pololeti Game Reserve. De verborgen parel van Noord-Tanzania met een grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. 

Dag 6 | Van Noord naar Centraal Serengeti National Park

Na een goed ontbijt in de Africa Safari Maasai Boma, vertrek je weer op avontuur. Dit keer richting Africa Safari Serengeti Ikoma, wat betekent dat je Serengeti National Park gaat doorkruisen. De chauffeur-gids neemt je mee op verkenning, volgt de bewegingen van de inheemse wilde dieren, terwijl je op weg bent naar de accommodatie in Ikoma. Kijk goed rond en ga op zoek naar de verschillende katachtigen. Onderweg stop je voor een lekkere picknick lunch en aan het einde van de dag bereik je de grens van het park. Slechts 4 km verder zal het personeel van Africa Safari Serengeti Ikoma je verwelkomen. Dit is je plek om te ontspannen waar een prachtig “canvas huis” voor een goede nachtrust op je wacht.

Dag 7 | Einde van jouw safari avontuur

Het is helaas weer tijd om te vertrekken. Nog een paar laatste safari momenten beleven, voordat je naar de Seronera Airstrip gaat voor je binnenlandse vlucht naar Arusha Airport. Na het instappen nadert je reis zijn einde, maar je kunt nog steeds over de vleugels van het vliegtuig naar buiten kijken. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je over Serengeti National Park vliegt en bewonder het veranderende landschap van de Great Rift Valley. Je landt op Arusha Airport met een camera vol foto’s om te delen met vrienden en familie en terug te kijken op de fantastische herinneringen die je hebt gecreëerd tijdens je Afrikaanse avontuur! 

Volpension

Dit programma is op basis van volpension. Het bevat drie maaltijden per dag, geserveerd in (semi-)buffetvorm in het hoofdrestaurant van de accommodaties. Wanneer je een hele dag onderweg of op game drive bent, wordt de lunch ingepakt en onderweg verzorgt als een soort picknick.

Drankjes zijn tijdens de volpension dagen niet inbegrepen. Tijdens de safari dagen is er één fles water per persoon per dag in de safari Jeep inbegrepen. Wanneer je tijdens de maaltijden drinkwater besteld, wordt dat op de kamer in rekening gebracht.

Africa SafariLake Manyara (4)

Accommodaties tijdens deze reis

Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Rift Valley

Africa Safari Rift Valley

Deze nieuwe accommodatie aan de oever van Lake Manyara in Rift Valley, Tanzania, biedt een perfect toevluchtsoord om de safari avonturen te beginnen en te genieten van het prachtige uitzicht.
Africa Safari Karatu

Africa Safari Karatu

Een gloednieuwe accommodatie op de rug van een heuvel. Kamers met balkon die een uniek uitzicht hebben over de vallei aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area.
Africa Safari Lake Manyara

Africa Safari Lake Manyara

Verblijf in luxueuze safaritenten met een adembenemend uitzicht op Lake Manyara. Terwijl zebra's en gnoes rustig grazen op het terrein, kun jij ontspannen met een verfrissende duik in het zwembad.
Africa Safari Lake Natron

Africa Safari Lake Natron

Verblijf in een onontdekt stukje Noord-Tanzania. Slaap in een luxe safaritent met een uniek uitzicht op zowel het zoutmeer, Lake Natron en de vulkaan. Ongerepte natuur waarbij je met een beetje geluk een giraf spot vanaf je veranda.
Africa Safari Maasai Boma

Africa Safari Maasai Boma

Overnachten in een luxe bungalow, geheel ontworpen in traditionele Maasai stijl. Een unieke accommodatie in het glooiende landschap, op de grens met Kenia aan de noordkant van Serengeti National Park.
Africa Safari Serengeti Ikoma

Africa Safari Serengeti Ikoma

Ontspannen wakker worden tussen de wilde dieren midden in het Serengeti Ecosysteem. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van Serengeti National Park en is uniek in zijn soort.

Wildlife

Tanzania staat wereldwijd bekend om zijn overvloedige wildlife. Hier kun je een luipaard zien sluipen door het hoge gras, kuddes olifanten die rondtrekken over de uitgestrekte savannes en grote groepen gnoes en zebra’s die samen op zoek gaan naar vers voedsel. In dit programma heb je de kans om deze indrukwekkende wilde dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen.

Bezienswaardigheden tijdens deze reis

Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.
Ngorongoro Krater

Ngorongoro Krater

Wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en herbergt de zeldzame zwarte neushoorn.
Tarangire National Park

Tarangire National Park

Beroemd vanwege de uitgebreide kuddes olifanten en de hoogste concentratie wilde dieren buiten het Serengeti National Park!
Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park

Een immense ecologische diversiteit en boomklimmende leeuwen!
Lake Natron

Lake Natron

Een gigantisch zoutmeer met prachtige flamingo's en een vulkaan!
Serengeti National Park

Serengeti National Park

Bekend vanwege de Grote Migratie en dit is het beroemdste wildreservaat ter wereld!
Pololeti Game Reserve

Pololeti Game Reserve

Grenzend aan Noord-Serengeti, een ware hidden gem waar de wilde dieren geen grenzen kennen.

Prijzen

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Standaard Comfort Luxe
Prijs per persoon Prijs per persoon Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $3,548 $4,006 $4,212
2 personen in 1 kamer $2,386 $2,691 $2,828
4 personen in 2 kamers $1,883 $2,188 $2,326
6 personen in 3 kamers $1,716 $2,021 $2,158
3e persoon (< 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $839 $839
3e persoon (≥ 12 jr.) in de kamer Op aanvraag $1,391 $1,391
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $3,548
2 personen in 1 kamer $2,386
4 personen in 2 kamers $1,883
6 personen in 3 kamers $1,716
3e pers. (< 12 jr.) in kamer Op aanvraag
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer Op aanvraag
Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,006
2 personen in 1 kamer $2,691
4 personen in 2 kamers $2,188
6 personen in 3 kamers $2,021
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $839
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $1,391

 

 

Toon prijzen in € met actuele wisselkoers
Prijs per persoon
1 persoon in 1 kamer $4,212
2 personen in 1 kamer $2,828
4 personen in 2 kamers $2,326
6 personen in 3 kamers $2,158
3e pers. (< 12 jr.) in kamer $839
3e pers. (≥ 12 jr.) in kamer $1,391
* Betaling in € is mogelijk
Actuele wisselkoers wordt gehanteerd op moment van betaling.

Standaard

 • Safari accommodaties | Safari tent | Gedeelde badkamer

Comfort

 • Safari accommodaties | Safari comfort tent | Privé badkamer

Luxe

 • Safari accommodaties | Combinatie van luxury glamping tent en safari comfort tent | Privé badkamer

 

Pakket is inclusief:

 • Binnenlandse vlucht volgens dagprogramma;
 • Accommodaties volgens dagprogramma;
 • Volpension verzorging;
 • Water in de safari jeep;
 • Pick-up & Drop-off op het vliegveld of in Arusha;
 • Park fees voor de beschreven nationale parken;
 • WMA + GCA Concession/Conservation fees;
 • Afrikaanse 4×4 safari jeep met pop-up dak en grote ramen;
 • Engelssprekende privé chauffeur/gids;
 • Game drives & excursies volgens dagprogramma;
 • Reserveringskosten.

 

Pakket is exclusief:

 • Internationale vluchten;
 • Visum;
 • Verzekeringen;
 • Drankjes;
 • $2,50 p.p.p.n. Tourism Development Levy en Village fee;
 • Optionele excursies;
 • Alle items van persoonlijke aard;
 • Alles wat niet in de reisbeschrijving is vermeld.

Binnenlandse vlucht

Dit pakket bevat een binnenlandse vlucht. Dit is een snelle, handige en veilige manier om over de uitgestrekte en diverse landschappen van het land te reizen. Wij werken samen met diverse lokale vliegtuigmaatschappijen en vliegen zelfs verschillende routes met ons eigen vliegtuig. Je mag per persoon +/- 15 kg aan bagage meenemen in een zachte koffer of (weekend)tas tijdens de binnenlandse vlucht, plus handbagage.

 

Safari Jeep

Tijdens deze safari tour reis je rond in een 4×4 safari jeep met pop-up dak. Deze, met vierwielaandrijving, safari jeep is perfect geschikt om foto’s te maken. De voertuigen hebben een lage uitstoot, dus maken minder lawaai. Hierdoor kan je vrij dicht bij de wilde dieren komen, zonder deze te storen of af te schrikken.

De safari jeeps zijn goed onderhouden en beschikken over comfortabele zitplaatsen en een koelbox voor koud water. Onze Engelssprekende chauffeur/gids heeft veel kennis van flora en fauna. Hij zorgt ervoor dat je het beste van de nationale parken te zien krijgt. Hij geeft je zoveel tijd als je nodig hebt om vragen te stellen, foto’s te maken en van het prachtige landschap te genieten.

De transfer vanaf Arusha of het vliegveld van Arusha is inbegrepen bij deze rondreis. Tegen een kleine meerprijs is een transfer vanaf Kilimanjaro Airport ook mogelijk. De transfer naar Seronera Airstrip is ook inbegrepen.

 

Afstanden

De enorme uitgestrektheid van Tanzania zorgt ervoor dat je safarireis een groot aantal afstanden omvat. Klik hier om de afstanden te bekijken.

Een safarijeep van Paradise & Wilderness waar iemand vanuit het open dak aan het kijken is naar een kudde gnoes.