Spring naar content
Group 2007

Op safari met kinderen

Op safari met kinderen? Dit kan bij Paradise & Wilderness

Een vraag die wij vaak krijgen is of het mogelijk is om met kinderen op een safari te gaan. Wij snappen heel goed waar deze vraag vandaan komt en we nemen je graag mee in waarom een safari met kinderen zelfs aan te raden is. Bij Paradise & Wilderness zorgen wij ervoor dat de safari toegankelijk en veilig is voor iedereen, dus ook voor de kleintjes.

De wildernis van Tanzania is een wereld die opengaat voor kinderen. Waar ze de dieren nu alleen nog maar kennen van voorleesboeken en films zoals bijvoorbeeld ‘Madagaskar’, zullen ze deze nu in het echt gaan zien. Een ervaring die ze voor de rest van hun leven zullen herinneren en waar ze veel van zullen leren. In dit artikel nemen we je mee in de safari met kinderen en geven we handige tips!

 

Minimale leeftijd

Op de nationale parken van Tanzania zijn er geen regels als het gaat om minimumleeftijd voor kinderen, iedereen is dus welkom! Zelf zien wij dat de jongste kinderen die meekomen vaak rond de 5 à 7 jaar zijn. Het voordeel van jongere kinderen is dat zij tegen het kindertarief de parken in mogen.

Zorg voor afleiding

Safari’s kunnen best een tijdje duren en het kan zomaar voorkomen dat je even geen wilde dieren tegenkomt. We weten allemaal dat kinderen zich snel kunnen gaan vervelen, dus wij raden aan om altijd een vorm van afleiding mee te nemen. Dit kan in de vorm van een spelletje, een boekje of bijvoorbeeld een iPad. 

Accommodaties en kinderen

Onze accommodaties zijn goed voorbereid op de komst van kinderen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat echt iedereen van Tanzania kan genieten. Kinderbedje nodig? Geen probleem. Ook hebben de meeste accommodaties toegang tot een heerlijk zwembad of andere activiteiten. Even heerlijk ontspannen terwijl de kinderen lekker (in het water) aan het spelen zijn.  

 

Waar moet je op letten voordat je op safari met kinderen gaat?

Voor een safari met kinderen zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Wij hebben deze punten verzameld en leggen precies uit wat je kunt doen!

  • Vaccinatie: Ga voorafgaand aan jouw safari langs bij jouw (huis)arts om te na te vragen welke medicijnen of vaccinaties benodigd zijn voor jouw kinderen. Zo voorkom je onverwachte gezondheidsproblemen op vakantie.
  • Verzekeringen: Kijk voorafgaand aan je safari goed naar je reisverzekering en wat de voorwaarden zijn voor een reis buiten Europa. Daarnaast adviseren wij om een flying doctors-verzekering af te sluiten. Zo zorg je er altijd voor dat als er iets gebeurt, je snel een vliegtuig bij je hebt staan. 
  • Inpakken: Het inpakken voor een safari is al een hele klus, en al helemaal als je kinderen bij hebt. De tip die wij onze reizigers altijd geven is om de kleding dag voor dag in te pakken. Maak dus pakketjes van jouw kleren per dag zodat je niet elke dag een outfit aan het samenstellen bent. Daarnaast is het ook slim om een losse zak mee te nemen waar je jullie vieze kleren in kunt doen. Zo worden je schone kleren niet vies.  
  • Zonnebrand en iets voor op het hoofd: Iets wat misschien voor zich spreekt, maar wij willen het toch nog even zeggen. Op een safari kan het voorkomen dat je best een tijd in de zon zit. Het is daarom heel belangrijk om iets van een petje of hoedje mee te nemen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf en je kinderen dagelijks goed in te smeren met zonnebrand. 
  • Lange ritten: Zoals in het vorige onderdeel ook al aangegeven. Soms zit je lang in de auto en dan is het belangrijk dat de kinderen vermaakt blijven. Daarom is het goed om iets van afleiding mee te nemen.
Een groep kinderen die aan het spelen zijn bij het zwembad van een safari accommodatie van Paradise & Wilderness
Twee ouders die op safari met kinderen zijn en aan het kijken zijn naar een houten hut op de safari
Twee volwassen olifanten met drie jonge olifanten op een stuk gras staan te kijken naar de camera

“Ze wilde graag naast me op de bijrijdersstoel zitten, zodat ze alle vragen kon stellen”

David, onze ervaren Ranger, is al jarenlang onze collega en heeft al vele game drives gedaan met onze gasten. Hij is erg trots op zijn land, de natuur en de cultuur en is echt verknocht aan het spotten van wilde dieren. Graag deelt David zijn ervaringen over safari’s met kinderen:

“Ik ben al met veel verschillende gezinnen op safari geweest en ik houd van kinderen. Van alle mooie herinneringen is er één die me sterk is bijgebleven en waar ik met veel plezier aan terug denk. Het was een jong gezin met een dochtertje. Ze hadden een 9-daagse safari geboekt en ik was hun privéchauffeur. We hadden gelijk een klik. Vooral het dochtertje en ik. Tijdens alle game drives die we hebben gemaakt en alle wilde dieren die we hebben gespot hebben we veel plezier beleefd. Het dochtertje wilde per se naast mij op de bijrijdersstoel zitten, zodat ze gedurende de weg alle vragen kon stellen. Ze genoot volop en vertelde mij dat ze uitkeek om haar verhalen te delen met haar schoolvriendjes. Ze was erg leergierig en zodra we gingen lunchen, begonnen we eerst samen aan mijn lunchpakket. Toen we deze op hadden, begonnen we aan die van haar. Haar ouders vonden het geweldig en genoten van hun dochters plezier en al het moois wat we samen beleefden. Het was een bijzondere ervaring, ook voor mij. Ik werd uitgenodigd om ook bij het gezin mee te dineren en we sloten de dagen af met leuke gesprekken. 

Op de 9e dag moesten we afscheid nemen. Een collega chauffeur zou het gezin naar Kilimanjaro Airport brengen, dus mijn ’taak’ zat er eigenlijk op. Toen het meisje dit hoorde, was ze erg stil en kreeg ze geen hap meer door haar keel tijdens het avondeten. Haar ouders hadden het erg met haar te doen en vroegen de manager of er echt geen mogelijkheid was dat ik hen naar het vliegveld zou brengen de volgende dag. Er moest van alles geregeld worden, aangezien ik alweer in gepland stond voor de volgende safari. Maar het is gelukt en ik heb ze naar het vliegveld kunnen brengen. Het meisje was door het dolle heen en haar vakantie kon niet beter afgesloten worden. Eenmaal op het vliegveld aangekomen kreeg ik een dikke knuffel en wilde ze mij eigenlijk niet loslaten. Haar ouders hebben mij meerdere malen bedankt en namen hun dochtertje mee. Dikke tranen, maar met veel mooie herinneringen stapte ze naar binnen. Ik reed terug naar huis en was zeer dankbaar voor deze mooie ervaring.”

Paradise en Wilderness ranger David die op de foto gaat met een gezin met kinderen die op safari zijn.

Avontuurlijke activiteiten met tieners 

Waar we het nu vooral over de jongere kinderen hebben gehad, willen we ook nog even wat activiteiten laten zien die geweldig zijn voor oudere kinderen en tieners. Hieronder de activiteiten die in onze ogen het meest geschikt zijn! 

Zipline Adventure
Tree top Walkway
Prison Island – Zanzibar

 

Met de kinderen ontspannen op Zanzibar!

Wil je alle indrukken van de safari even rustig laten bezinken met de kinderen? Voeg dan nog een paar dagen Zanzibar toe aan je droomreis. Op dit prachtige eiland kun jij met je kinderen even volledig ontspannen en genieten van parelwitte stranden. De perfecte plek om de verhalen van jullie safari nog een keer door te nemen en even te landen voordat jullie weer naar huis vertrekken. Ontdek ons aanbod hier!

Zipline Adventure
Loopbruggen tussen bomen bij Tree top Walkway in Lake Manyara National Park
De achterpoot van een reuzenschildpad op Prison Island