Spring naar content
Group 2007

Lake Natron

Glinsterend alkalisch meer

Lake Natron, dat een lengte heeft van 58 kilometer en maar slechts een diepte van 50 cm, schittert aan de zonovergoten Keniaanse grens ten noordoosten van het Ngorongoro Conservation Area. Deze natuurlijke pracht moet een stop zijn op de reisroute van elke avonturier. De rit vanuit Arusha, Mto wa Mbu of de noordelijke Serengeti voert je door afgelegen gebieden, gekenmerkt door buitenaardse schoonheid en een ongeëvenaard gevoel van ruimte en ouderdom. Je doorkruist het traditionele Maasai-land, waar je kleine boma’s en reusachtige bergen tegenkomt.

Bij het meer zelf verzamelen zich van juni tot november ongeveer twee miljoen flamingo’s, wat resulteert in een van de meest indrukwekkende wildspektakels van Oost-Afrika. Aan de zuidelijke oever van het meer kun je bovendien genieten van een prachtig uitzicht op de vulkaan Ol Doinyo Lengai.

Ol Doinyo Lengai 

“Ol Doinyo Lengai” betekent “De Berg van God” in de taal van de Maasai. De top van deze vulkaan ligt 2962 meter boven de zeespiegel en biedt een direct uitzicht op de caldera van Tanzania’s enige officieel erkende actieve vulkaan. Deze vulkaan is in deze eeuw twee keer uitgebarsten en staat bekend om zijn unieke carbonatietlava met een lage temperatuur. Een nachtelijke maanverlichte klim naar de top van de beroemde Ol Doinyo Lengai is een onvergetelijke en mystieke ervaring. Maar ook een van de meest uitdagende 1-daagse beklimmingen in Oost-Afrika!

Deze tocht is niet voor bangeriken of onervaren hikers. Het is de moeite waard voor het ongeëvenaarde uitzicht vanaf de top bij zonsopgang. Op een heldere dag kun je de toppen van Mt. Meru en Kilimanjaro aan de horizon zien priemen in het oosten. 

Praktische informatie – Lake Natron

Locatie: Lake Natron is een zoutmeer gelegen in het noorden van Tanzania, in de Great Rift Valley. Het ligt ongeveer 120 kilometer ten Noord-Westen van de stad Arusha.

Toegangsprijs: De toegang tot Lake Natron kan variëren, afhankelijk van je leeftijd en periode van je bezoek. Deze toegangsprijs (park fee) is altijd inbegrepen bij onze reizen.

Beste tijd om te bezoeken: Lake Natron is het gehele jaar goed te bezoeken.Van juni t/m oktober zijn de temperaturen aangenaam en is de kans op regen minimaal. Dit is tevens de beste periode voor het spotten van de flamingo’s.

Klimaat: Lake Natron ligt in een zeer droog en warm gebied.