Spring naar content
Group 2007

Wat betekent ‘safari’

Wij krijgen op onze safari’s vaak de vraag waar het woordje ‘safari’ nu eigenlijk voor staat en waar het vandaan komt. Veel mensen denken namelijk dat dit het spotten van de wilde dieren in een natuur park is.

Het woord ‘safari’ is afkomstig uit het Swahili (de voertaal van Tanzania) en betekent: Lange reis / Reizen van A naar B.
In origine is dit woord ook weer afgeleid van het Arabische woord
سفر (safar), wat reis betekent.

Het woord ‘’safari’’ werd vroeger vooral gebruikt als een begrip voor jagers. Zij gingen dan alleen of vergezeld door de inheemse bevolking op jacht naar groot wild. Het geschoten wild werd vervolgens (deels) mee teruggenomen en getoond als een jachttrofee. Tegenwoordig is de betekenis gelukkig een stuk anders en worden hier vooral rondritten door de Afrikaanse wildparken mee bedoeld. Ook worden de dieren nu niet meer echt geschoten maar worden er alleen maar mooie plaatjes van de dieren geschoten.

 

Safari accommodaties bij Paradise & Wilderness

Bij Paradise & Wilderness bieden wij speciale safari accommodaties aan. Je verblijft in deze accommodaties bijna tussen de wilde dieren. Geniet terwijl je koffie aan het drinken bent van grazende gnoes en zebra’s of kijk uit over het prachtige Lake Natron. Benieuwd naar onze indrukwekkende safari accommodaties? Kijk dan hier!

 

Jouw safari op maat

Wil jij nu ook de mooiste wildlife plaatjes schieten of wakker worden tussen de grazende wilde dieren? Wij van Paradise & Wilderness stellen graag jouw droom safari op. Neem contact op en wie weet ga jij dit jaar nog op jouw droom safari! 

Twee van onze reizigers die op de foto staan met een groep lokale bevolking tijdens hun safari in Tanzania.
Een aapje dat samen met een kind over een loopbrug aan het lopen is
Een leeuw die voor een jeep van Paradise & Wilderness ligt. Vanuit de jeep staan er meerdere mensen de leeuw te fotograferen!