Spring naar content

Wat is het beste seizoen om te reizen naar Tanzania en Zanzibar?

Dit hangt af van je voorkeuren en de ervaringen die je zoekt. Tanzania en Zanzibar bieden iets unieks en speciaals het hele jaar door, waardoor het geweldige bestemmingen zijn om op elk moment te bezoeken.

  • Als je de Grote Trek wilt meemaken, waar miljoenen gnoes en zebra’s over de Serengeti-vlakten trekken, dan is het groene seizoen ideaal. Dit is meestal van maart tot mei en van november tot december. In deze periode is het landschap levendig en weelderig en wilde dieren zijn in overvloed te zien.
  • Als je de voorkeur geeft aan droger weer en wilt genieten van de stranden van Zanzibar, dan is het droge seizoen van maart tot mei en van november tot december ideaal. Deze periode biedt zonnige dagen, warme temperaturen en een kalme zee, perfect om te ontspannen en wateractiviteiten te doen.
  • Het is echter belangrijk om te weten dat er zelfs tijdens het groene seizoen, Tanzania en Zanzibar genoeg te bieden hebben. De regen
    buien zijn meestal van korte duur en het landschap wordt prachtig groen. Het is een kans om getuige te zijn van de transformatie van de natuur en te genieten van de unieke ervaringen die het met zich meebrengt.
  • Of je nu kiest voor het droge seizoen of het groene seizoen, je wordt getrakteerd op ongelooflijke ontmoetingen met wilde dieren,
    adembenemende landschappen en warme gastvrijheid. Tanzania en Zanzibar zijn het hele jaar door een perfecte bestemming om te ontdekken.