Spring naar content
Zanzibar

Kuza cave & SeaWeed farm

Lokale vrouwen die zeewier oogsten

Kuza Cave – een oude kalkstenen junglegrot met kristalhelder turkoois zoet water. Zwem in het geneeskrachtige water, bekijk artefacten uit de grot en een tijdlijn van de Swahili-geschiedenis die teruggaat tot het begin van ons verhaal als mensen uit Oost-Afrika. Kibigija Village is de traditionele eigenaar van de grot en ze nodigen je uit voor een bezoek als je de grot respecteert als een heilige plaats.

Tijdens deze tour bezoek je ook het Seaweed Centre om meer te leren over zeewierteelt, de op één na grootste industrie op het eiland. Deze sociale onderneming in Paje creëert kansen voor vrouwelijke zeewier boeren om hun gezonde levensstandaard te verbeteren en zich bezig te houden met economische ontwikkelingsactiviteiten die de hele gemeenschap ten goede komen. Je zult zien hoe de vrouwen hun zeewier oogsten en begrijpen hoe hard de zeewier boeren werken in hun dagelijks leven. Daarna krijg je een kijkje in het verwerkingscentrum en de fabriek in het dorp. Hier krijg je de zeldzame kans om te zien hoe het zeewier wordt verwerkt tot schoonheidsproducten zoals biologische zeep en essentiële oliën.

Een lokale vrouw die op de grond zit tussen het gras op Zanzibar. De vrouw is gekleed met een jurk met blauwe kleuren.

Praktische informatie Kuza cave & SeaWeed farm

Duur: Halve dag
Tijdstip: Naar keuze
Locatie: Jambiane-Paje | Zanzibar
Inclusief: Transfer en gids
Exclusief: Fooi en persoonlijke uitgaven

 

 

Prijs

80 US Dollar per persoon

Prijs is gebaseerd op twee personen die deelnemen. Wanneer je deze excursie met meerdere personen boekt, kan de prijs wijzigen.