Spring naar content
Zanzibar

Jozani Forest Tour

Het magisch bos met de Zanzibar Red Colobus Monkey

In het zuiden van het eiland ligt een magisch bos dat Jozani Forest heet. Het landschap van dit typische bos is op veel verschillende manieren uniek. Jozani Forest wordt momenteel beschouwd als het tweede werelderfgoed van Zanzibar! Het Jozani-Chwaka bay gebied is een hotspot van biodiversiteit, het bos is de thuisbasis van verschillende endemische soorten, waaronder de Zanzibar Red Colobus Monkey.

Je ranger neemt je mee op een natuurpad, omzoomd met eucalyptus- en mahoniebomen en legt je de geneeskrachtige werking van verschillende planten uit en vertelt je over de dieren, vogels en reptielen die hun thuis hebben in de verschillende habitats van dit tropische regenwoud. Troepen van Red Colobus apen klauteren van tak naar tak, op zoek naar voedsel. De apen zijn gewend geraakt aan mensen en staan je toe om dicht bij hen te komen om foto’s te maken terwijl ze eten, spelen en van de boomtoppen springen. 

De mangrove promenade brengt je boven het moeras waar je, afhankelijk van het getij, krabben over de modder kunt zien scharrelen. Mangroves spelen een belangrijke rol in het behoud van het milieu en zijn een bron van inkomsten voor de dorpelingen en het gemeenschapsleven. 

Praktische informatie Jozani Forest Tour

Duur: Halve dag
Tijdstip: Naar keuze
Locatie: Chwaka Bay | Zanzibar
Inclusief: Transfer, entree en gids
Exclusief: Fooi en persoonlijke uitgaven.

 

Prijs

65 US Dollar per persoon

Prijs is gebaseerd op twee personen die deelnemen. Wanneer je deze excursie met meerdere personen boekt, kan de prijs wijzigen.